Bar Refaeli in njene obline so lani krasile naslovnico revije Sports Illustrated. Foto: Sports Illustrated
Bar Refaeli in njene obline so lani krasile naslovnico revije Sports Illustrated. Foto: Sports Illustrated
Bar Refaeli
Vroča Bar je konservativnejše rojake razburila tudi z golim poziranjem.

Manekenka, ki je med drugim obraz in telo znamke spodnjega perila Passinata, se je znašla v sporu z domovino, saj se izogiba služenju vojaškega roka in tudi statusu stalne prebivalke v Izraelu, da bi plačevala manj davkov. Zdaj je izraelska vojska državljane pozvala k bojkotu izdelkov, ki jih oglašuje 24-letna lepotica, znana tudi po razburkani romanci z zvezdnikom Leonardom DiCapriem.

Generalmajor Avi Zamir je študente blizu Tel Aviva nagovoril: "Ne morem se spraviti na Bar Refaeli, a vi se lahko." Še posebej občutljiva tema je služenje vojaškega roka, saj naj bi se v Izraelu kar tretjina vojaških obveznikov izogibala tej dolžnosti, kar skrbi vodilne v državni vojski.

Že leta 2004 so Refaelijevi odobrili odvezo od služenja vojaškega roka, potem ko se je poročila z nekim družinskim prijateljem, saj poročenim ženskam ni treba v vojsko. A navidezni par se je kmalu ločil in Bar se je znašla v objemu DiCapria, zvezdnika Titanika. Njuno razmerje se je končalo junija lani, kmalu po prihodu novega leta pa naj bi se spet začela sestajati.

Razburjala že zaradi golote
A to ni prvič, da se je Bar znašla v težavah. Lani so njeni vroči posnetki za Fox, izraelsko verigo modnih oblačil, razburili ultraortodoksne rabine. Omenjene oglase so nato zamenjali s tistimi, v katerih je Refaelijeva oblečena in pozira v družbi moškega manekena.

Zadnji škandal pa je v Izraelu izbruhnil ta teden, ko je v medije prišla novica, da Refalijeva, ki večino časa preživi v Los Angelesu, ustanavlja podjetje v tujini, da bi se izognila izraelskim davkom. Pogosto jo predstavljajo kot nasprotje izraelski manekenki Esti Ginzburg, ki vzorno služi dveletno vojaščino, doslej je "oddelala" že šest mesecev. Ginzburgova je tudi sama javno izrazila svoje neodobravanje do početja Refaelijeve.

Mati Refaelijeve Tzipi, nekdanja manekenka, se je na javne očitke odzvala z besedami: "Generalove besede so sramota. Preden napadejo Bar, naj se pozanimajo pri vladi in pogledajo, kdo vse iz vlade ni bil v vojski."