Nov album je še v pripravi. Foto: EPA
Nov album je še v pripravi. Foto: EPA

"Ne vidim razloga, zakaj bi dal svojo novo glasbo na iTunes ali kamor koli drugam. Ne bodo mi plačali vnaprej in nato so jezni, ker je sploh ne dobijo," je razložil Prince. Toda pozor. Pevec je ravno pred tem, da izda svoj nov album, in odločen, da bo ponovil svojo gesto, ko je leta 2007 izdal album 20TEN, ki so ga ekskluzivno prejeli le bralci oziroma kupci sobotne izdaje časopisa Mirror.

Njegova izjava predmet mnogih analiz
Analitiki pa se že sprašujejo, kam v vsem tem Princevem besedičenju sodi beseda brezplačno. Kolumnist CNN-a Mike Howlett ugotavlja, da je že pred tremi leti Prince v svoje žepe pospravil lep kupček denarja.

Njegov bančni račun ne bo trpel
Navsezadnje album kupijo bralci časopisa, čeprav po nižji ceni, kot bi ga, če bi se za nakup odločili v prodajalnah plošč. Sam časopis bo povečal izdajo in tudi oglaševanje. Prince bo tako po besedah Howletta le pridobil - večjo publiciteto in večji zaslužek s prodajo koncertnih vstopnic.

Čeprav se ne ve, koliko bo The Mirror odštel Princeu za album, analitiki špekulirajo, da bo Princeva izguba (če se bo ta zgodila) minimalna. Naklada časopisa je malo pod 1,5 milijona izvodov, in če se ta zviša na dva milijona, bo Prince v svoje žepe še vedno pospravil okoli pet milijonov ameriških dolarjev.