Kate Moss, dorasla naslednica supermodelov iz 90., je bila razglašena za največjo modno ikono 90. Foto: Topshop
Kate Moss, dorasla naslednica supermodelov iz 90., je bila razglašena za največjo modno ikono 90. Foto: Topshop

Linda Evangelista, Naomi Campbell, Cindy Crawford, Claudia Schiffer so manekenke, ki so v 90. letih prejšnjega stoletja suvereno korakale po modnih stezah. Za njimi je norel ves svet, ne samo modni. Dosegle so status zvezd, katerega niso dosegle niti nekatere igralke in pevke.

Znano je, da je na modnem vrhu težko obstati, a supermodeli, kot so Naomi, Tatiana in Cindy, še vedno trajajo, kar so dokazale tudi oglasne kampanje priznanih modnih znamk, ki so za svoje zaščitne obraze najele prav najbolj znane manekenke vseh časov.

Na vrhu je težko obstati
Ena izmed najbolj iskanih manekenk na svetu, ki pa ne pripada zlati generaciji supermodelov, je Kate Moss. Britanka, ki je bila pred kratkim v neki anketi razglašena za največjo modno ikono 90., je ena redkih manekenk, ki se je uspela prebiti na sam modni Olimp. Morda tja ne bo uspelo priti Anni Jagodzinski, Sashi Pivovarovi in Natashi Poly, katerih imena vam morebiti niso ravno znana, znani pa so vam morda njihovi obrazi, ki se redno pojavljajo na modnih pistah, v različnih oglasnih kampanjah in na naslovnicah različnih modnih časopisov.

Kdo so "naslednice" modnih boginj 90.? Kdo so poleg znanih supermodelov kot so Gisele Bundchen, Kate Moss in Natalie Vodianove, ljubljenke priznanih modnih oblikovalcev?

D. S.