Strašilo Lady Gaga po besedah Nigela uspešno odganja ptice. Foto: Daily Mail
Strašilo Lady Gaga po besedah Nigela uspešno odganja ptice. Foto: Daily Mail

Britanski poljedelec Nigel Britten je po dolgem času našel pravi način, kako s svojega polja pregnati ptice. Čeprav je na polju že večkrat postavil običajna ptičja strašila, ta niso bila pretirano uspešna pri odganjanju ptic: "Na naši njivi je bilo vse več ptic, ki so uničevale ves naš trud. Ptičja strašila niso bila več uspešna, zato smo morali najti nov način, kako z naše njive preganti ptice."

"Lady Gaga" odgnala ptice
Nigel je idejo dobil, potem ko je skupaj s prijatelji gledal podelitev britanskih glasbenih nagrad Brit Awards, kjer je na njih največ vtisa napravila Lady Gaga: "Smejali smo se na račun njenega videza, komentirali smo, kako grozljivo je videti v beli obleki." Nigelova zaročenka se je začela šaliti, da bi moral izdelati grozljivo strašilo po vzoru Lady Gaga, čemur se je Britanec sprva le smejal, a kaj kmalu je dojel, da je to odlična ideja.

Nigel, ki mu je pri izdelavi strašila pomagala njegova zaročenka, je z ladygagajevskim strašilom izredno zadovoljen, saj se je končno znebil ptic: "Ne vem, ali je to zaradi lasulje ali zaradi obleke, toda ptice se dejansko strašila bojijo, priznam pa, da se ga bojim tudi jaz. Ptice se nič več ne približujejo mojemu polju," je britanskim medijem dejal Nigel Britten.