Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Zadnje

Preberite tudi V središču Ljubljane shod pripadnikov t. i. "Slovenske obrambne straže"

7.6.2024 22:03

V središču Ljubljane se je popoldne zbrala skupina zamaskiranih, v večini moških, šlo naj bi za pripadnike skupine, ki se je poimenovala Slovenska obrambna straža.

Evropa V središču Københavna moški udaril dansko premierko Mette Frederiksen

7.6.2024 21:51

V središču Københavna je neki moški udaril premierko Mette Frederiksen. Premierka pri tem ni dobila poškodb, je pa bila zaradi incidenta pretresena. Napadalca so aretirali. Vrstijo se obsodbe napada.

Koroška V Slovenj Gradcu so lani zgradili tri lesene mostove. Zdaj jih bodo podrli, ker so prestrmi.

7.6.2024 20:54

V Slovenj Gradcu so lani zgradili tri mostove, pokazalo pa se je, da so nakloni klančin preveliki, zato niso mogli pridobiti uporabnega dovoljenja. Zdaj so ugotovili, da jih bodo morali podreti in na novo zgraditi.

Evropsko prvenstvo v atletiki Čeh prvič postal evropski prvak in nagnal strah v kosti tekmecem pred Parizom

7.6.2024 20:25

Kristjan Čeh je naslovu svetovnega prvaka pred dvema letoma v Eugenu dodal še zmago na evropskem prvenstvu v Rimu. V drugi seriji je z metom 68,08 metra prevzel vodstvo in nihče ga ni več prehitel. Svetovni rekorder Mikolas Alekna je osvojil le bron.

Slovenija Žugelj: Urad za preprečevanje pranja denarja mora vsako anonimno prijavo preveriti

7.6.2024 20:16

Preiskovalna komisija DZ-ja, ki preiskuje sume političnega vmešavanja v delo policije, je zaslišala nekdanjega direktorja urada za preprečevanje pranja denarja Damjana Žuglja, ki je priznal, da je član stranke SDS, predsednika Janeza Janše pa ne pozna.

Preostali športi Peter Kauzer in Eva Terčelj četrta na Vltavi

7.6.2024 19:55

Prvi tekmovalni dan druge tekme za svetovni pokal v slalomu na divjih vodah v Pragi smo videli tri slovenske finalne nastope, tako med kajakašicami in kajakaši je malo dišalo po kolajni.

Preberite tudi Predsednica DZ zaradi domnevne zlorabe instituta posvetovalnega referenduma za nujno sejo komisije

7.6.2024 19:53

Predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič je vložila predlog za sklic nujne seje komisije DZ-ja za poslovnik, na kateri bi govorili o domnevni zlorabi instituta posvetovalnega referenduma.

Okolje Na Ljubnem deset mesecev po poplavah zahtevajo takojšnje cenitve objektov, predvidenih za rušenje

7.6.2024 19:12

Prebivalci poplavljenih območij, ki se bodo morali seliti, ostajajo brez cenitev in torej v negotovosti glede novih domov, so opozorili na petkovem srečanju predstavnikov vlade z gospodarstvom in župani na Ljubnem.

Evrovizija Nizozemska televizija še ne ve, ali bo tudi v prihodnje sodelovala na Evroviziji

7.6.2024 18:36

Nizozemska televizijska hiša Avrotros je po tem, ko je bil njej predstavnik Joost Klein z letošnje Evrovizije diskvalificiran, svojo udeležbo na tem tekmovanju dala "v obravnavo", kar pomeni, da bodo razmislili, ali bodo na festivalu še sodelovali.

Slovenija Klakočar Zupančič po srečanju na KPK-ju: Integriteta posameznikov je ključna

7.6.2024 18:18

Obvodi zakonov kažejo, da je integriteta posameznikov na nizki stopnji, je po srečanju s predsednikom Komisije za preprečevanje korupcije (KPK) Robertom Šumijem dejala predsednica DZ-ja Urška Klakočar Zupančič.

Citat Marijan Rupert

7.6.2024 18:09

Sodobni svet se je res neverjetno zbanaliziral in morda drsi na eni strani v neko visokotehnološko družbo, na drugi strani pa tudi v dehumanizirano barbarstvo.

Gospodarstvo Prebita glavna cev drugega najdaljšega predora na trasi drugega tira

7.6.2024 18:07

Delavci na trasi drugega železniškega tira med Divačo in Koprom so prebili glavno cev predora Beka, s 6017 metri drugega najdaljšega na trasi. S tem so prebili osmo od skupno desetih predorskih cevi na trasi.

Oder Šentjakobsko gledališče bo v prihodnji sezoni pretresalo identiteto ljubiteljskega teatra

7.6.2024 18:03

Umetniški vodja Šentjakobskega gledališča Rok Andres je sezono 2024/2025 oblikoval okoli vprašanja "kdo in kaj je Šentjakobsko gledališče". Kot prva bo na ogled komična intimna Prevara britanskega dramatika Harolda Pinterja v režiji Jaše Jamnika.

Preberite tudi Koalicija Brezniku očitala samopromocijo in na odboru obstruirala razpravo o zelenem prehodu

7.6.2024 17:53

Koalicijska Svoboda in SD sta obstruirala sejo odbora DZ-ja za zadeve EU-ja, na kateri so na zahtevo poslanske skupine SDS-a razpravljali o stranpoteh zelenega prehoda.

Preberite tudi Komisija predlaga vladi, da ponovno prouči lokacije satelitskih urgentnih centrov

7.6.2024 17:52

Komisija za peticije, človekove pravice in enake možnosti je na seji razpravljala o predlogu treh občin, da v Zdravstvenem domu Ormož vzpostavijo satelitski urgentni center.

Preberite tudi Varuh Svetina premierju Golobu predal letno poročilo za lani

7.6.2024 17:51

Predsednik vlade Robert Golob je sprejel varuha človekovih pravic Petra Svetino, ki je premierju predal letno poročilo za leto 2023.

Zdravje V prenovljeni negovalni bolnišnici na Vrazovem trgu bo na voljo 93 negovalnih postelj

7.6.2024 17:42

Po končani notranji prenovi in energetski sanaciji negovalne bolnišnice na Vrazovem trgu v Ljubljani bo v njej namesto prejšnjih 33 po novem na voljo 93 negovalnih postelj. V prostorih bolnišnice bo sicer prvih 18 mesecev delovala infekcijska klinika.

Glasba Jekleni Mick Jagger pri osemdesetih: Preprosto uživam

7.6.2024 17:40

Mick Jagger se tudi po tem, ko je dopolnil 80 let, z zasedbo The Rolling Stones ne misli ustaviti. Na koncertih je videti še bolj energično kot po navadi, oboževalce je podražil tudi z možnostjo nastanka novega albuma in koncertne turneje zunaj ZDA.

Evropske volitve 2024 Prebilič: Malo se že spogledujemo s tem, da bi mogoče lahko osvojili celo dva mandata

7.6.2024 17:18

Nosilec liste Vesna na evropskih volitvah Vladimir Prebilič je z volilno kampanjo zelo zadovoljen, saj so imeli priložnost odpreti zanje pomembne teme, predvsem zeleni prehod. Hkrati jo je ocenil kot zahtevno zaradi številnih soočenj in razprav.

Drugo 31. Živa književnost posvečena Damjanu Bizilju, znanemu kot DJ Bizzy, ki se je poslovil lani

7.6.2024 17:05

Tudi letošnji literarno-glasbeni festival Živa književnost pred Galerijo Škuc prepleta književnost in glasbo. Društvo Škuc tokratno izvedbo tega enotedenskega festivala posveča sodelavcu Damjanu Bizilju, znanemu kot DJ Bizzy, ki je umrl julija lani.

Evropa Nemčija pred evropskim nogometnim prvenstvom oznanila dodaten nadzor meja

7.6.2024 16:59

Nemčija je pred evropskim nogometnim prvenstvom oznanila dodaten nadzor na svojih mejah. Notranja ministrica Nancy Faeser je kot morebitne grožnje izpostavila "islamistični terorizem", "huliganstvo" in "kibernetske napade".

Evropske volitve 2024 Golob: Prav je, da Evropi pokažemo svoj pravi obraz

7.6.2024 16:54

Predsednik Svobode in premier Robert Golob je pozval k udeležbi na evropskih volitvah. "Pokažimo svoj pravi obraz in vrednote celotni Evropi," je dejal in zatrdil, da Svoboda lahko jamči, da niti za milimeter ne bodo odstopili od tega, za kar se borijo.

Evropske volitve 2024 Brglez: Glas za socialno demokracijo je najboljša investicija, ki je mogoča v Evropi

7.6.2024 16:27

SD poziva k udeležbi na volitvah in glasovanju zanj. Glas za socialno demokracijo je po besedah nosilca liste Matjaža Nemca glas za tiste, ki krepijo Evropo, ne pa slabijo, po mnenju kandidata Milana Brgleza pa največja naložba za Evropo.

Beremo Édouard Louis: Spremeniti se: metoda

7.6.2024 16:10

''Žal mi je'' je ena najpogostejših besednih zvez zadnjega dela francoskega pisatelja Édouarda Louisa, literarne senzacije, ki je pri rosnih 22 letih vzniknil pred desetletjem in doslej objavil pet knjig.

Stran 12 od 42
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov