Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Ana Jurc

Citat R. A. Lafferty

07.11.2017

Ko ustreliš in ubiješ človeka, si do neke mere razjasnil svoje stališče do njega. Podal si končen odgovor na dokončno težavo. Dobro ali slabo, ampak ravnal si odločno.

Citat Andrej Tarkovski

02.11.2017

Umetnost je realistična, kadar stremi k izražanju etičnega ideala. Realizem pomeni stremljenje k resnici, in resnica je vedno lepa.

Glasba "To ni koncert, to je maša": Nick Cave in transcendenca glasbene izkušnje

31.10.2017

Tudi najbolj gorečim oboževalcem Nicka Cava - in vemo, da teh v Ljubljani ni malo - bi težko zamerili, če so na koncert v okviru turneje Skeleton Tree čakali z rahlim nelagodjem.

Citat Danny Lloyd

27.10.2017

"Eden od članov ekipe Sijanja mi je obljubil, da mi bodo po koncu snemanja poslali tricikel. Čakal sem pošiljko, pa ni nikoli prišla."

Liffe "Kar ustrašil sem se, ko so se na letošnjem Liffu znašli trije veliki hollywoodski filmi"

17.10.2017

"Če med stotimi filmi ne najdeš nobenega zase, bi si skoraj upal trditi, da te film ne zanima," je prepričan Simon Popek, ki kot programski direktor že enajsto leto kurira ponudbo največjega ...

Citat Dan Brown

10.10.2017

Vsaka knjiga, ki jo napišem, ponudi iztočnice za še nove tri ali štiri. Na tem svetu ne manjka dela za Roberta Langdona. Simboli, vera, zarote - vse to je izredno bogat svet.

Citat Francis Bacon

01.10.2017

Francozi so modrejši, kot so videti, Španci pa so videti modrejši, kot v resnici so.

Ocenjujemo Filmska recenzija: mati!

29.09.2017

Eden najtežje pričakovanih filmov tega leta je nekoherentna godlja versko-politične simbolike, ki za radikalno stiliziranostjo skriva praznino.

Ocenjujemo Filmska recenzija: Kvadrat

28.09.2017

Ruben Östlund, ki je pred tremi leti navdušil z Višjo silo , tokrat morda ni izbral najizvirnejše poante - cesar je v svetu umetnosti včasih gol -, a ima dovolj smisla za cinizem in provokacijo, da ...

Citat Vito Taufer

25.09.2017

Briga me za politike, saj se ne morejo ničesar naučiti, pa če si ogledajo še toliko predstav. Bi bilo pa lepo, če bi se kdaj pojavili v gledališču.

Citat Wystan Hugh Auden

24.09.2017

Podoba, ki si jo poskušam ustvariti o sebi, da bi se imel rad, je precej drugačna od podobe, ki jo poskušam ustvariti o sebi drugim, da bi me imeli radi.

Oder "Narod, ki si je nekoč sodbo pisal sam, danes vse raje piše sodbe drugim"

22.09.2017

"Danes je politika bistveno resnejša in usodnejša, kot je bila ob nastanku Hlapcev," je prepričan Janez Pipan, ki je na oder osrednje gledališke hiše pripeljal antologijsko Cankarjevo dramo o ...

Stran 53 od 185
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov