Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Katja Štok

Intervju Logotip Tomata Koširja znova na pročelju MZK-ja: "Kultura se vrača na ministrstvo"

06.09.2022

Ministrstvo za kulturo je na okna zgradbe na Maistrovi vrnilo napis "kultura" uveljavljenega oblikovalca Tomata Koširja, ki je bil tam od 2003, v času ministrovanja Simonitija pa odstranjen. "Je obljuba, da se kultura vrača na ministrstvo," meni Košir.

Lepota bivanja Impresivna hiša na Celjskem z "neskončnim" bazenom in kinodvorano

08.09.2022

Skoraj 400 kvadratnih metrov velika družinska hiša na Celjskem ima poleg zanimive arhitekturne zasnove kubusov različnih velikosti in višin tudi neskončen bazen prav posebne oblike, v kletnem delu pa družabni prostor s kinodvorano.

Lepota bivanja Novi Muzejski trg v Kopru, arhitekturno-statični podvig s kar 50 drevesi nad garažno hišo

15.09.2022

Muzejski trg v Kopru je statični in arhitekturni podvig. Morda je noro, da sta nad garažo, ki ni imela predvidene dodatne obremenitve, danes trg in park s 50 drevesi. A Marasovic arhitektom je uspelo zasnovati ambient, ki je nominiran za zlati svinčnik.

Lepota bivanja Dejan Kos in Klemen Smrtnik: "Razvili smo najboljši navijalnik za avtomatsko ročno uro na svetu"

31.08.2022

"Da smo na pravi poti, smo vedeli, ko nas je na sestanek povabil Audemars Piguet, švicarski proizvajalec luksuznih ročnih ur," povesta Dejan Kos in Klemen Smrtnik ter dodata, da je Time Machine ta hip najboljši navijalnik za avtomatsko ročno uro na svetu.

Slovenija Zakaj je primer domnevnega spolnega nasilja v Sloveniji izbruhnil ravno na Instagramu?

23.08.2022

Ne na policijo, domnevne anonimne žrtve spolnega nasilja, o katerem zadnje dni poročajo slovenski mediji in ga zdaj preiskuje tudi policija, so se zatekle na Instagram. Zakaj?

Okolje Videoposnetki Slovenske vojske, ko se s helikopterji poda nad ogenj

20.07.2022

Zajem vode iz bazena, nato pa polet vojaškega helikopterja za gašenje nad požarišče, kjer plamti ogenj in požira vse pred seboj.

Lepota bivanja V Rotterdamu gradnja naselja z nizkim vodnim odtisom, kjer bi stanovalci jedli – ličinke?

06.07.2022

Nizozemsko mesto Rotterdam financira razvoj naselja M4H+. Gre za nov način bivanja, kjer bi imeli prebivalci skupne vrtove in peč za peko kruha z drožmi, posegali bi tudi po ličinkah, uporabni materiali pa bi bili iz morske trave, vodne leče in gliv.

Lepota bivanja Zaobljene ženske zadnjice in bujne obline inspiracija nove kolekcije Lare Bohinc

23.06.2022

Britanska oblikovalka slovenskih korenin Lara Bohinc je v zapuščeni vojaški bolnišnici Alcova na Milan Design Weeku v Italiji pred nekaj dnevi predstavila svojo novo kolekcijo Peaches, v kateri slavi žensko telo in njene bujne obline.

Ukrajina Slovenska študenta arhitekture želita obnoviti Harkov: z dražbo Kraljevih stolov zbrala 7300 evrov

21.06.2022

"Z dražbo sva zadovoljna, nad pričakovanji," pravita Miha Benčina in Nikolaj Srdič Kranjc, študenta, ki sta na dražbi predelanih kultnih stolov Lupina Nika Kralja zbrala 7325 evrov. Ti bodo namenjeni projektu za obnovo Harkova v Ukrajini.

Lepota bivanja Vulvasto ogledalo, "ki ga starejše gospe gledajo s kančkom strahu"

01.07.2022

Italijanski arhitekt in oblikovalec Andrea Maestri je oblikoval ekscentrično kolekcijo Ženskost, ki jo predstavljajo karnevalsko rožnato gledalo in tisto puhasto v obliki vulve ter vaze, ki jih oblikujejo najboljši mojstri v Italiji.

Intervju Eden prvih uporabnikov NFT-jev na Balkanu Vitomir Jevremović: "NFT-ji so le igra, trenutno."

18.06.2022

Vitomir Jevremović je arheolog, IT-jevec in kriptoentuziast. Ima šest spletnih naslovov in šest telefonskih številk. Zasnoval je odprti trg za NFT-je SolSea, za svetovne muzeje in galerije pa virtualne razstave. "Zdaj je čas za priložnosti," pravi.

Intervju Zakaj bi begunci živeli v zabojnikih? "Vojni" arhitekt v Ukrajini zasnoval nov tip začasnih hiš.

15.06.2022

S svojo proaktivnostjo med vojno je vzbudil zanimanje ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega kot tudi arhitekturne stroke, saj je poleg izvirne rešitve mobilnih enot za begunce ostro kritiziral predlog biroja Foster + Partners za obnovo Harkova.

Stran 5 od 46
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov