Obvestila

Ni obvestil.

Obvestila so izklopljena . Vklopi.

Kazalo

Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

Rezultati iskanja

MMC RTV 365 Radio Televizija mojRTV × Menu

Avtorji Žana E. Čeh

Misija Malmö Raiven pred razkritjem pesmi: "Nastanek te skladbe je bil zelo dolgotrajen proces"

18.01.2024

Pretekli mesec je bil za Raiven, ki bo Slovenijo zastopala na letošnji Evroviziji, hektičen. Vztrajno se bliža tudi dan, ko bo javnost prvič slišala pesem in videla njen videospot. Ta za evrovizijski nastop napoveduje predvsem veliko – gibanja.

Reportaža Bogat program, bogat odziv: oddaja Srečno 2024! poskrbela za nepozaben glasbeni vstop v novo leto

01.01.2024

Večurna oddaja Srečno 2024! je ob odštevanju do novega leta pokazala lepote slovenske glasbe. Od Alfija Nipiča in Ansambla Saša Avsenika pa do Žana Serčiča in Nine Pušlar – ti so z uspešnicami poskrbeli, da so vsi vriskali, ploskali in peli na ves glas.

Glasba Pregled leta: s kakšnimi glasbenimi poslasticami je postreglo leto 2023?

02.01.2024

Novo leto je že zadihalo s polnimi pljuči, a vseeno se spodobi, da se ozremo na preteklih 12 mesecev in se spomnimo, s čim so nam postregli tisti, ki blestijo v manevriranju med notami ter upravljanju melodij in harmonij.

Zabava na TV SLO 1 Oddaja Srečno 2024! - z glasbo v novo leto

31.12.2023

"Končno smo se zbrali glasbeniki vseh glasbenih zvrsti. Na kupu je vse, kar je bilo v tem letu najuspešnejše," menijo Chicas, ki bodo letos med številnimi nastopajočimi v oddaji Srečno 2024!. Ti bodo poskrbeli, da bo vstop v novo leto bogat z glasbo.

Intervju Raiven z zanosom na Evrovizijo: "Čutim se dovolj samozavestno"

12.12.2023

"Panika. Nisem zares verjela. Mislim, da bom za to potrebovala še malo časa," je bila prva misel Raiven, ko je izvedela, da bo maja v Malmöju na Evroviziji zastopala Slovenijo. Zagotavlja pa, da ima tokrat pevsko kondicijo, ki jo tak nastop zahteva.

Intervju Plateau: "V redu je, če ti ni nič jasno, ni nujno, da imaš vedno vse pod nadzorom"

10.12.2023

"Hočemo biti univerzalni v svoji edinstvenosti," pravi Gašper Turk, vokalist novomeške skupine Plateau, ki meni, da pristnost pritegne ljudi. Klaviaturist Andrej Kaferle obenem poudarja pomembnost stoodstotne prepričanosti o tem, kar delaš in dopoveduješ.

Intervju Freekind.: "Skozi glasbeni proces se želiva osvoboditi in to deliti z ljudmi"

18.11.2023

"Glasba je tisto, kar me izziva, spodbuja, da širim sebe osebno in glasbeno. Zelo me odpira," pravi Sara Ester Gredelj, polovica dueta freekind., k temu pa Nina Korošak-Serčič dodaja, da jo glasba napolnjuje, izpolnjuje in nekako tudi zdravi.

Intervju Petsto metrov: "Odnosi so prva stvar, o kateri bi se morali kot družba več pogovarjati, a se ne"

04.11.2023

"Na prvi pogled pesmi govorijo o vsakdanjih stvareh, banalnostih, ampak odnosi so zapletena reč," pravi Janez Skaza, pevec zasedbe Petsto metrov o desetih skladbah prvenca Telo, in dodaja, da je pri glasbi pomembno tudi, da v njej poveš to, kar misliš.

Reportaža Jubilej Perpetuum Jazzile napolnil Cankarjev dom: "Žurajmo še naslednjih 40 let!"

31.10.2023

Štiri desetletja delovanja so se Perpetuum Jazzile odločili zapečatiti s štirimi koncerti v Cankarjevem domu. Predzadnji večer je minil v duhu tako zimzelenih tujih uspešnic kot tudi domačih melodij, ki so dvignile Gallusovo dvorano na noge.

Jubilej Špil liga bo desetletnico praznovala z velikim koncertom vseh prvakov

12.09.2023

"Špil liga je eden redkih projektov, ki se resnično trudi oživljati sceno med mladimi, in to počne tudi uspešno," meni Masaž band, ki bo 15. septembra eden izmed nastopajočih na brezplačnem koncertu pred Kinom Šiška ob 10-letnici "rojstva" natečaja.

Reportaža MetalDays: Naj bo grom, naj bo strela, metalci rohneli, dokler jih ni zalilo

06.08.2023

Gruča metalcev na eni, mati narava na drugi strani. Dvoboj, ki je zaznamoval prvo velenjsko različico festivala MetalDays, je tokrat dobila narava, a so ljubitelji najtežjih riffov "padli" ob najhitrejših ritmih in se vse do konca še kako dobro zabavali.

Intervju Majlo 27 in Pafko: "Monologi so za pesem, za izliti se nekomu in ta nekomu je glasba"

22.07.2023

"Na kakšne stvari ne potrebujem odziva, samo iz sebe jih moram dati. Nočem nasveta, hočem samo, da nečesa ne zadržujem več v sebi," pravi Maj Žerdin, znan tudi kot Majlo 27. Z Žigo Pavlovičem, ki mu glasba predstavlja dom, sta moči združila za album x3.

Stran 2 od 7
Prijavite se na e-novice

Prijavite se na e-novice

Neveljaven email naslov