Bojana Knez bo na prizorišču slovenskih tekem vodila reportersko ekipo. Foto: Sandi Fišer
Bojana Knez bo na prizorišču slovenskih tekem vodila reportersko ekipo. Foto: Sandi Fišer
false
S prizorišč na Poljskem se bo za Val 202 poleg Uroša Volka javljal tudi Marko Pangerc. Foto: Sandi Fišer
false
Tomaž Kovšca bo eden izmed dveh komentatorjev EP v rokometu. Foto: RTV SLO

Slovenski rokometaši bodo igrali v skupini C v Vroclavu, njihovi nasprotniki pa bodo Španija, Švedska in Nemčija. Preostali gostitelji prvega dela tekmovanja so še Krakov, Kratovice in Gdansk. Iz vsake izmed štirih skupin se bodo v drugi del tekmovanja, ki ga bosta gostila Krakov in Vroclav, uvrstile po tri najboljše reprezentance, ki bodo s sabo odnesle tudi točke iz prvega dela.

Športni program Televizije Slovenija bo prvenstvo spremljal v celoti, gledalci si bodo na TV SLO 2 lahko ogledali 18 rokometnih tekem. Komentatorja tekem bosta Ivo Milovanović in Tomaž Kovšca, imeli pa bomo tudi strokovnega komentatorja Romana Pungartnika. Na prizorišču slovenskih tekem bomo imeli reportersko ekipo, ki jo bo vodila Bojana Knez. Pred začetkom prvenstva bomo pripravili posebno oddajo, ki bo na sporedu 15. januarja, vodila pa jo bo Bojana Knez. Prvo tekmo slovenskih rokometašev lahko spremljate v soboto, 16. januarja 2016, ob 20.45. Slovenija se bo takrat pomerila s Švedsko.

Evropsko prvenstvo v rokometu bomo spremljali tudi na Valu 202. S prizorišč na Poljskem se bosta javljala reporterja Uroš Volk in Marko Pangerc. Na Valu 202 boste lahko v živo spremljali prenose vseh tekem slovenske reprezentance v Vroclavu in pogovore z akterji prvenstva. EP v rokometu bo svoj prostor dobilo tudi v klasičnih športnih oddajah Vala 202 (Na val na šport ob 9.15 in 17.45, Športna sobota in Nedeljsko športno popoldne). Z oglašanji bodo naši reporterji spremljali tudi zaključek prvenstva v Krakovu. Primerno minutažo v času prvenstva pa bomo rokometu namenili tudi v vseh informativnih oddajah.

Evropsko rokometno prvenstvo bomo podrobno spremljali tudi na spletni strani Multimedijskega centra RTV Slovenija, v okviru katerega smo pripravili posebni podportal, ki ga najdete na naslovu www.rtvslo.si/poljska2016. Na njem boste lahko prebrali prav vse zanimive informacije, ki vas bodo popeljale skozi prvenstvo. Za popestritev pripravljamo številne intervjuje, zgodbe in statistične zanimivosti. Prek MMC-ja si boste lahko ogledali v živo tudi vse tekme, ki jih bo prenašala TV Slovenija.