Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Fotografija je simbolična. Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Kot so sporočili s Policijske uprave Novo mesto, so policisti v sredo nekaj po 10. uri prejeli klic na pomoč z območja Krškega, kjer naj bi moški napadel zakonsko partnerico, jo poškodoval in ji grozil. Policista Policijske postaje Krško sta na kraju našla poškodovano in prestrašeno žensko ter poskrbela za njeno varnost. Nato pa sta začela iskati moškega in ga našla v bližini.

Ob prihodu policistov je moški v bližini kričal, vanju vrgel ošiljeno cev, izza pasu potegnil večja noža, mahal z njima in grozil, da ju bo ubil. Opozoril in ukazov ni upošteval, zato sta zoper njega uporabila plinski razpršilec ter sredstva za vezanje in vklepanje in mu odvzela prostost. Zasegla sta mu noža in palico.

Policisti so na kraj poklicali tudi reševalce, ki so oskrbeli poškodovano žrtev nasilja v družini, so še zapisali v sporočilu. Zoper 62-letnega moškega bodo na pristojno tožilstvo podali kazensko ovadbo zaradi kaznivih dejanj nasilja v družini in napada na uradno osebo med opravljanjem nalog varnosti.