Motoristi bi spomladi na poligonu opravili trening varne vožnje, meni Pungerčar. Foto: MMC RTV SLO
Motoristi bi spomladi na poligonu opravili trening varne vožnje, meni Pungerčar. Foto: MMC RTV SLO
V prometnih nesrečah sta v petek življenje izgubila dva motorista. Foto: MMC RTV SLO

Predsednik Zveze moto klubov Leopold Pungerčar je prepričan, da bi gradnja poligona zmanjšala število srmtnih žrtev med motoristi. Slovenija bi po njegovem mnenju morala dobiti poligon, na katerem bi motoristi in avtomobilisti sproščali svoj adrenalin.

Motoristi bi po besedah Pungerčarja v poletnih mesecih na poligonu opravljali osvežitvene dneve varne vožnje motornega kolesa. "Organizem namreč čez zimo zakrni in na cesti se prepozno zaveš, da si čez zimo nekaj teh motoričnih sposobnosti pozabil," je dodal.

Slovenski motoristi na tekmovališče na Hrvaško
Slovenski motoristi so do zdaj odhajali na tekmovališče Grobnik na Hrvaškem, v zadnjem času so tam organizirani celo slovenski dnevi. Na poligonu so izletna območja, navzoč je zdravnik, tako da je možnost hujših nesreč veliko manjša.

Pungerčar še meni, da bi moralo ministrstvo za šolstvo spremeniti učni program avtošol, kjer se šolajo novi vozniki motornih koles. Dogaja se namreč, da inštruktorji niso motoristi, ampak imajo opravljen samo teoretični preizkus znanja za inštruktorja A-kategorije. Če bi imeli poligon za motoriste, bi se tam lahko šolali tudi inštruktorji.

Andrej Vuga z ministrstva za okolje pa je dejal, da možnosti uresničitve projekta še preučujejo, rešitve pa bodo izdelane čez dva tedna.

A. M.