Požar je povzročila odvržena petarda, zaradi katere so zagorele novoletne lučke. Foto: MMC RTV SLO
Požar je povzročila odvržena petarda, zaradi katere so zagorele novoletne lučke. Foto: MMC RTV SLO
Požar v Novih Jaršah

Ogenj se je nato po lesenih balkonskih oblogah stanovanjskega bloka na Beblerjevem trgu hitro razširil iz pritličja proti 2. nadstropju in močno zadimil stanovanja. Požar so pogasili gasilci Gasilske brigade Ljubljana in Prostovoljnega gasilskega društva Šmartno ob Savi.

V požaru je bilo eno stanovanje uničeno, šest stanovalcev je bilo evakuiranih, zaradi zastrupitve z dimom pa so reševalci na pregled v UKC Ljubljana odpeljali 19 ljudi, med njimi dva otroka, še pravi poročilo Uprave za zaščito in reševanje. Stanovalci, razen lastnika uničenega stanovanja, so noč že lahko preživeli doma.

Okna brez kljuk za odpiranje?
Dim je hitro dosegel tudi višja nadstropja blokov. Kot je za MMC povedal stanovalka Beblerjevega trga 11, ki so jo zaradi vdihavanja dima prepeljali v bolnišnico, pa stanovalci niso mogli odpreti oken na hodnikih, ker so pred nekaj leti z okvirjev odstranili kljuke. V paniki je eden od stanovalcev šipo skušal razbiti kar z roko, posledica česar so bile tudi ureznine, ki so jih s šivanjem oskrbeli v ljubljanskem UKC-ju.

Požar v Novih Jaršah