Vzrok požara za zdaj še ni znan. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona
Vzrok požara za zdaj še ni znan. Foto: Televizija Slovenija, zajem zaslona

Kot je pojasnil poveljnik štaba Civilne zaščite za Gorenjsko Klemen Šmid, je gašenje oteževala sončna elektrarna, so sporočili iz regijskega centra za obveščanje.

Požar je zajel 600 kvadratnih metrov ostrešja in poškodoval šest učilnic. Trenutno poteka sanacija pogorišča. Vzrok požara za zdaj še ni znan in je predmet kriminalistične preiskave. Premoženjska škoda je velika. Kot je poročala TV Slovenija, je do požara po neuradnih informacijah prišlo na sončni elektrarni.

Po izbruhu požara so iz stavbe evakuirali vse ljudi, po podatkih policije pa med njimi ni bil nihče poškodovan. Po navedbah Radia Slovenija je bilo v prostorih osnovne šole 40 učencev in štirje zaposleni, ki so se pravočasno in varno umaknili iz stavbe.

Poveljnik občinskega štaba Civilne zaščite Tržič Peter Rotar je za Radio Slovenija povedal, da poteka odstranjevanje pogorelih panelov, ogenj pa se je razširil tudi v dele podstrešja, kjer je izolacija. Dodal je še, da se je en gasilec nadihal dima, a je zunaj smrtne nevarnosti.

V času požara je bilo v šoli 60 od 367 učencev, ki so se pravočasno in varno umaknili iz stavbe, so sporočili iz občinskega štaba civilne zaščite Tržič. Po podatkih štaba je v gašenju sodelovalo 180 gasilcev s 36 vozili.

Zaradi posledic požara se bo pouk nadaljeval v ponedeljek. Po oceni vodje intervencije bo ta potekala še nekaj časa, zato vse okoliške prebivalce poziva, da ostanejo doma, zapirajo okna in vrata in ne otežujejo dela intervencijskim službam.

V Tržiču zagorelo ostrešje šole