Foto: BoBo
Foto: BoBo

V soboto zgodaj zjutraj so kranjski policisti obravnavali 22-letnega voznika z dvema sopotnikoma, ki je zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal z vozišča in trčil v drog javne razsvetljave, nato pa še v drevo, kjer so avtomobil zajeli plameni in je pogorel v celoti. Na kraju so ogenj pogasili gasilci. Po prvih podatkih Policijske uprave (PU) Kranj v dogodku ni bil poškodovan nihče.

Voznik je vozil brez vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola, napihal je 0,86 mg/l. Odrejena sta mu bila strokovni pregled in pridržanje do 12 ur. Policisti še zbirajo obvestila o vseh okoliščinah dogodka in vodijo postopek tudi v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.

Nekaj ur pozneje so kranjski policisti v soboto dopoldne obravnavali še 21-letnega voznika, ki je z osebnim avtomobilom zaradi neprilagojene hitrosti zapeljal na nasprotno vozišče in trčil v avtomobil voznice, ki se je pravilno pripeljala po nasprotnem pasu. Tudi ta povzročitelj je bil pod vplivom alkohola (0,42 mg/l).

Po trku v stanovanjsko hišo pobegnil s kraja nesreče

Blejski policisti pa so medtem v soboto dopoldne obravnavali 25-letnega voznika, ki je povzročil prometno nesrečo s pobegom. Zaradi neprilagojene hitrosti je zapeljal s ceste in trčil v ograjo stanovanjske hiše ter odpeljal s kraja. Policisti so ga izsledili in mu odredili hitri test na prepovedano mamilo, ki je bil pozitiven. V nadaljevanju so 25-letniku odredili še strokovni pregled in zoper njega vodijo prekrškovni postopek.

Jeseniški policisti so v soboto zvečer obravnavali še 43-letno voznico, ki je z avtomobilom trčila v avtomobil voznika, ki je vozil pred njo. Bila je pod vplivom alkohola (0,74 mg/l), zato ji je bilo odrejeno pridržanje do 12 ur. Policisti še zbirajo obvestila o vseh okoliščinah in vodijo postopek tudi v smeri kaznivega dejanja zoper varnost javnega prometa.