O incidentu na mejnem prehodu Plovanija so prvi poročali slovaški mediji. Foto: EPA
O incidentu na mejnem prehodu Plovanija so prvi poročali slovaški mediji. Foto: EPA

Incident se je zgodil v ponedeljek na hrvaški strani mejnega prehoda Sečovlje, kjer so hrvaški cariniki izločili vozilo, v katerem so bili dva mlada Slovaka skupaj z dvema prijateljicama. Od skupine so cariniki zahtevali, da jim povedo, kje so mamila, nato pa so podrobno preiskali njihov avtomobil in stvari v njem.

Oba mladeniča so nato odpeljali v carinski urad, kjer sta se morala popolnoma sleči, pri tem pa so jima celo grozili z zaporom. Eden izmed carinikov naj bi enemu izmed fantov večkrat dejal, da jih bodo spustili čez mejo, če ga bo eno izmed deklet oralno zadovoljilo.

Policija ne ve, za kakšen primer gre
Potem ko cariniki niso našli nobenih mamil, so po približno eni uri slovaškim turistom dovolili nadaljevati pot na Hrvaško.

S primerom je že seznanjeno slovaško zunanje ministrstvo, mladi Slovaki pa so obvestili tudi hrvaško obmejno policijo. Hrvaška policija je seznanjena s primerom, a ni dobila nobene prijave o kaznivem dejanju, tako da ne more ugotoviti, ali gre za kaznivo dejanje ali za neprimerno obnašanje, ki bi ga lahko obravnavala carinska služba.