S policijske uprave Kranj so sporočili, da so bili okoli poldruge ure zjutraj obveščeni o požaru v enem izmed hotelov na Cankarjevi cesti na Bledu. Interventne službe so med intervencijo po prvih podatkih iz hotela evakuirale okoli 160, vsem gostom je bila zagotovljena začasna namestitev. Ljudi so policisti ob tem pozvali, naj ne hodijo na kraj in naj se ne zadržujejo v bližini, okoliške prebivalce pa so prosili, naj zaradi požara in dima zaprejo okna stanovanj in hiš.

Gasilci so požar pogasili nekaj po 3. uri, na kraju pa je ostala požarna straža, so pojasnili v Prostovoljnem gasilskem društvu Bled. V intervenciji so sodelovala tudi ostala prostovoljna gasilska društva iz blejske občine in jeseniški poklicni gasilci z avtolestvijo.

Kot so pojasnili na Policijski upravi Kranj, je po prvih informacijah zagorelo v kletnih prostorih hotela. Po neuradnih informacijah Radia Slovenija je sicer zagorelo v velnesu Živa, ki je del hotela Rikli Balance. V požaru je nastala velika premoženjska škoda. Po do sedaj znanih podatkih naj bi pogorel del bazenskega kompleksa, velnes pa je bil po neuradnih informacijah v celoti uničen.

Trije ljudje so se med požarom nadihali dima in so jim na kraju dogodka nudili zdravniško pomoč ter jih odpustili v domačo oskrbo.

Vzrok požara še ni znan in bo predmet nadaljnje kriminalistične preiskave. Policisti in kriminalisti bodo v nadaljevanju opravili ogled in nadaljevali zbiranje obvestil o vseh okoliščinah požara. Na kraj je prišel tudi požarni inšpektor.