Challe Salle. Foto: Domen Jančič
Challe Salle. Foto: Domen Jančič

Rapovski glasbenik Zlatko ga v sedemminutni pesmi z naslovom Klepc laže obtožuje, da se je zapletal z mladoletnimi dekleti, na družbenih omrežjih pa je svojo negativno izkušnjo opisala tudi nekdanja pevka v Challetovi ekipi.

"Bila sem petnajst, ko sem prvič začela z rednim pitjem alkohola, ker si menil, da sem preveč plašna ... Ob vožnjah domov si me spraševal o moji intimi in nagovarjal k pogovorom o seksu, čeprav se o tem nisem pogovarjala niti z vrstniki in mi je bilo vidno neprijetno ... Po nastopu si me poljubljal po licu in vratu, čeprav sem imela prvi poljub komaj leto dni pred tem."

Tako Ana Vida Resnik, takrat spremljevalna pevka, o izkušnjah s Challetom Salletom. Pred kamero še ne želi, nam je pa v pogovoru zaupala, da se je s podobno izkušnjo nanjo obrnilo vsaj 20 žensk. S pomočjo SOS-telefona namerava po naših informacijah na policijo podati prijavo, k temu pa je pozvala tudi ostale žrtve.

Challe Salle: Očrniti želijo moje dobro ime

Da si dekleta želijo le medijske pozornosti in očrniti njegovo dobro ime, pravi raper Challe Salle: "Močno obsojam sovražni govor in vse žalitve in obtožbe proti meni, ki seveda niso resnične. Poudarjam, da nisem v nobenem postopku in da proti meni ni bila nikoli podana prijava. Sem pa v preteklosti proti dekletom, ki širijo o meni neresnice, že podal prijavo in teče o tem kazenski postopek, ker sem sam oškodovan".

8. marec: Žrtev je treba podpreti, ji verjeti

Dekleta je med prvimi podprl Inštitut 8. marec. "Za nas je najbolj pomembno, kako se kot družba odzovemo na nasilje. Da žrtev podpremo, da ji verjamemo, da ji zaupamo in ne povzročamo občutka krivde. Storilci so največkrat osebe, ki jim žrtev ne zaupa, osebe, ki jih žrtev pozna in ki izkoristijo to zaupanje, nek nadrejen položaj," je povedala Kristina Krajnc iz 8. marca.

Na policiji so nam odgovorili, da prijav kaznivih dejanj zoper spolno nedotakljivost še niso prejeli, da pa so seznanjeni z objavami in jih že preverjajo.

Je Challe Salle res nadlegoval mladoletna dekleta?