Sebastien Abramov in Julija Adlešič sta bila novembra obsojena tudi v zadevi odrezana roka. Foto: BoBo
Sebastien Abramov in Julija Adlešič sta bila novembra obsojena tudi v zadevi odrezana roka. Foto: BoBo

Juliji Adlešič tožilstvo očita, da je ogoljufala NLB za dobrih 31 tisoč evrov, Summit Leasing Slovenija pa za skoraj 7 tisoč evrov, soobtoženemu Sebastienu Abramovu pa pomoč pri tem kaznivem dejanju.

Po poročanju medijev je 26-letna Julija Adlešič goljufijo izvedla tako, da je odpirala bančne račune in dvigovala razpoložljiv limit, ki ga je tudi izkoristila, vendar nato nikoli poplačala.

Od banke je pridobila tudi zlato kartico MasterCard, na kateri si je izposlovala 8500 evrov limita, nekoliko manjši limit pa si je pridobila tudi na premium kartici Visa. V poslovalnici NLB-ja je vzela tudi 20.000 evrov posojila, odplačala pa ga je le manjši del.

Z lažnim navajanjem, da prejema redne prihodke, je ogoljufala tudi Summit Leasing Slovenija. V več različnih poslovalnicah trgovin Big Bang in Harvey Norman je na kredit kupovala različne izdelke, nato pa plačala le nekaj prvih obrokov.

Sodnica Tanja Lombar Jenko je sicer pri razsodbi upoštevala olajševalni okoliščini – časovno oddaljenost od kaznivega dejanja in priznanje krivde. Delo v splošno korist mora sicer opraviti v roku enega leta od izvršitve sodbe.

Sojenje zaradi umora nekdanjega dekleta

Abramov je bil novembra 2021 skupaj s svojimi starši in Julijo Adlešič že obsojen v zadevi Odrezana roka, v kateri je priznal zavarovalniško goljufijo.

Na celjskem višjem sodišču je prejšnji ponedeljek potekala tudi pritožbena seja zoper obsodilno pred slabim letom izrečeno sodbo Sebastienu Abramovu za umor nekdanjega dekleta Sare Veber marca 2015. V odsotnosti obtoženega je njegov novi zagovornik predlagal razveljavitev sodbe ali prekvalifikacijo očitkov, tožilstvo pa je vztrajalo pri tem, kar je odločilo sodišče na prvi stopnji. Tožilstvo je namreč prepričano, da so bile okoliščine dovolj dobro razjasnjene in da je izrečena sodba pravilna, zato naj jo višji sodniki po njihovem le še enkrat potrdijo. Sodba bo izdana v pisni obliki.

Celjsko okrožno sodišče je julija lani zaradi umora Sare Veber Abramovu izreklo 27 let zapora, upoštevaje predhodne kazni na drugih sodiščih zaradi goljufij, tudi v zadevi Odrezana roka, pa enotno 30-letno zaporno kazen.

Julija Adlešič in Sebastien Abramov obsojena