Popovičev odvetnik Franci Matoz je že napovedal odškodninsko tožbo. Foto: RTV SLO
Popovičev odvetnik Franci Matoz je že napovedal odškodninsko tožbo. Foto: RTV SLO
Umaknjena obtožnica v nogometni aferi

Poleg koprskega župana je bila obtožnica umaknjena še proti Anteju Gubercu, Georgu Subanu, Zdravku Hočevarju, Marcelu Kačinariju in Borisu Strletu, in sicer zaradi pomanjkanja dokazov. Tako naj bi sodnica Tatjana Stojkovič Pavlovec lahko izdala le zavrnilno sodbo, kar pričakuje tudi Popovičev odvetnik Franci Matoz.

Zgodba sicer sega še v leto 2000, ko je Branko Kodrič, tedanji koprski podžupan in predsednik NK Koper, z županom Dinom Pucerjem in Darkom Kavretom sklenil dogovor o finančni pomoči nogometnem klubu. Istega leta je občina nakazala 25 milijonov tolarjev, naslednje leto pa še 15. Uradno zato, da bi vlagali v stadion, neuradno pa zato, da bi pomagali klubu.

Za prenos financ in porabo sredstev je poskrbel Kodrič. Najprej se je domnevalo, da so s tem koga poskušali spraviti v zmoto, a se je po pripovedi prič izkazalo, da so vsi vedeli, da gre za pomoč klubu. Marcel Kačinari, Zdravko Hočevar in Boris Sterle, ki so sestavljali komisijo, pri tem naj ne bi imeli nobene vloge.

Priče so še razložile, da tudi Popovič pri tem ni imel nič. "Takšen razplet smo pričakovali. Že leta 2003 smo zatrjevali, da Popovič ni storil nobenega kaznivega dejanja in da je šlo zgolj za to, da se mu naloži čim več kaznivih dejanj ter se ga tako diskreditira," je dejal Matoz in napovedal vložitev odškodniske tožbe zoper preiskovalnega sodnika in državo.

S. Z.

Umaknjena obtožnica v nogometni aferi