Pripor je vplival na opravljanje županske funkcije v mestni občini Koper. Foto: RTV SLO
Pripor je vplival na opravljanje županske funkcije v mestni občini Koper. Foto: RTV SLO

Popovič je bil priprt 29 dni. Od 9. septembra do 7. oktobra leta 2003, ko je vrhovno sodišče razveljavilo sklep preiskovalnega sodnika in odpravilo pripor. Po mnenuju odvetnika Francija Matoza iz odločitve sodišča izhaja, da je bil Popovič neutemeljeno priprt.

V tem času je veljala prepoved stika z zunanjim svetom in nadzor pisemskih pošiljk. Mediji so veliko pisali o primeru, tudi po izpustitivi, kar je vplivalo na opravljanje županske funkcije. Popovič za prestane duševne bolečine zahetva štiri milijone tolarjev. Državno pravobranilstvo mora o zahtevku odločati v treh mesecih.

Preiskava še v teku
Od odmevne aretacije in pripora koprskega župana sta minili skoraj dve leti, koprsko sodišče pa še ni končalo vseh preiskovalnih dejanj. Do zdaj so zaslišali več kot 60 prič in vsaj 13 soobdolžencev. Še pred časom so na tožilstvo poslali spis z izsledki preiskave o domnevnih nepravilnostih v koprskem nogometnem klubu.

Obtožnica ne pred jesenjo
Pred kratkim so končali tudi preiskavo o davčnih zatajitvah, do jeseni pa naj bi preiskali še sume pranja denarja in zlorabe položaja. Na koprskem tožiltvu so povedali, da bodo o vložitvi obtožnice odločali, potem ko prejmejo še zadnji kazenski spis.