Ljubljanskemu okrožnemu sodišču ne uspe vročiti vabila predsedniku SDS-a. Foto: BoBo
Ljubljanskemu okrožnemu sodišču ne uspe vročiti vabila predsedniku SDS-a. Foto: BoBo

Predsednika SDS-a Janeza Janšo Perčič toži zaradi domnevne žaljive obdolžitve glede njegovega domnevnega sodelovanja z nekdanjo Službo državne varnosti oziroma z Udbo.

Predobravnavni narok je bil sklican že pred približno mesecem, vendar ga je sodnica Helena Vidic Bizjak prav tako preložila zaradi Janševe odsotnosti, saj mu vabila niso vročili.

Tokrat so Janši poskusili vročiti vabilo z osebnim vročevalcem, a niso bili uspešni. Sodnica je zato predobravnavni narok prestavila na 3. marec.

Perčič že dobil tožbo proti SDS-u
Tožba proti Janši je le ena v vrsti tožb, ki jih je zaradi očitkov glede sodelovanja z Udbo sprožil Perčič.

Zaradi očitkov, ki so se pojavili na spletni strani SDS-a v člankih z naslovom Maske padajo in Perčičmeter, med oktobrom 2008 oziroma junijem 2009, kjer je SDS Perčiča označila za "najbolj zvestega vojščaka iz vrst Službe državne varnosti oziroma Udbe", povezala ga je z "velikim pokom" (afero Patria), sodelovanjem pri aferi Depala vas in zavlačevanjem v stečajnem postopku Elana, je Perčič dobil tožbo na prvi stopnji.

Sodišče je namreč razsodilo, da mora SDS Perčiču plačati 4000 evrov odškodnine, saj da so se obtožbe izkazale za neutemeljene in žaljive. Sodba še ni pravnomočna.