Odvetnik očeta umorjenih otrok, za kar je osumljena njuna mati, pričakuje, da ugovor zoper obtožnico ne bo sprejet. Foto: MMC RTV SLO
Odvetnik očeta umorjenih otrok, za kar je osumljena njuna mati, pričakuje, da ugovor zoper obtožnico ne bo sprejet. Foto: MMC RTV SLO

"Vse okoliščine dogodka so bile dovolj preiskane, za iskanje pristojnosti tretje osebe ni razloga," je dejal odvetnik očeta Franci Matoz, ki pričakuje, da ugovor zoper obtožnico Kristine Mislej, ki je osumljena umora svojih dveh otrok, o katerem koprsko sodišče še ni razpravljalo, ne bo sprejet.

Matoz trdi, da je za tragedijo odgovoren tudi Center za socialno delo Sežana, zato je že odredil inšpekcijski nadzor, zaradi suma nevestnega dela v službi pa kazensko ovadil eno izmed uslužbenk centra.

Zaradi suma kaznivega dejanja kršitve pravice do pravnega sredstva ali peticije pa naj bi po poročanju medijev Matoz ovadil tudi glavnega inšpektorja za delo. Ta naj bi namreč očetu preprečil, da bi ta uporabil svojo pravico do zahteve za izločitev določenega inšpektorja.

Mislejeva krivdo zavrnila
Kot je znano, sta v družinski tragediji konec marca v Sežani nasilne smrti umrla dva otroka. Zoper njuno mater Kristino Mislej je bila vložena kazenska ovadba, na zaslišanju pri preiskovalni sodnici pa je Mislejeva krivdo zavrnila. Kot pišejo mediji, je bila po ugotovitvah sodne izvedenke Mislejeva usodne noči prištevna, na začetek sojenja pa čaka v priporu.