Na območju Branika v Mestni občini Nova Gorica je neznanec vlomil v tri avtomobile. Policisti so ugotovili, da je neznani storilec razbil steklo na sprednjih desnih vratih avtomobila renault clio, ki je bilo parkirano ob glavni cesti. Ukradel je denarnico in mobilni telefon. Iz drugih dveh odklenjenih avtomobilov, ki sta bila parkirana v vinogradu, pa je bila ukradena gotovina in osebni dokumenti. Policija vlome še preiskuje, obvestila je tudi pravosodne organe.

Policisti PU-ja Nova Gorica so ob tem znova opozorili voznike, naj v avtomobilih ne puščajo vrednejših predmetov na vidnih mestih, npr. na sedežih. Prav tako svetujejo, naj vrednejših predmetov, kot so denar, bančne kartice ipd. ne hranijo v predalih vozil.

"Ko zapuščate vozilo, je treba zakleniti vozilo, prtljažnik in pokrov posode za gorivo in vključiti alarmno napravo. Če opazite sledi vloma ali tatvin v motorno vozilo to takoj prijavite najbližji policijski postaji oz. pokličite na intervencijsko številko policije 113 ali anonimni telefon policije 080 1200 in do prihoda policistov ničesar ne prijemajte ali premikajte zaradi morebitnega poškodovanja ali uničenja sledi, ki bi lahko pripeljale do odkritja storilca kaznivega dejanja."

Policija je za konec še opozorila, da vlomilca nikoli ne poskušajte prijeti sami, zlasti če je fizično močnejši ali oborožen.