Foto: BoBo
Foto: BoBo

Vodja skupine za krvne in seksualne delikte Sektorja kriminalistične policije PU-ja Ljubljana Gregor Mlakar je v izjavi za javnost povedal, da so bili policisti PU-ja Ljubljana v petek ob 12.30 obveščeni o najdbi poškodovanega 77-letnika, ki so mu policisti in reševalci nudili prvo pomoč, vendar je moški za posledicami poškodb umrl.

Smrt pa je bila po Mlakarjevem pojasnilu posledica kaznivega dejanja, za katero storilcem grozi do 15 let zapora. Poleg policistov in kriminalistov sta se ogleda kraja udeležila tudi preiskovalna sodnica in državni tožilec.

Glede tega, ali je šlo pri kaznivem dejanju za maščevanje, premoženjski motiv, koristoljubje …, je Mlakar povedal, da poteka širša preiskava, kjer vključujejo vse naštete možnosti. "Za zdaj ni suma konkretnih oseb, storilec ni znan," je pojasnil Mlakar.

Po poročanju Slovenskih novic naj bi v gozdu pri Zgornjih Duplicah v petek našli zvezanega in pretepenega 77-letnika, ki je živel v zabojniku v gozdu. Sprva naj bi bil še živ, vendar je pozneje zaradi posledic poškodb umrl.

Po petkovem umoru na območju Grosuplja: zvezali so ga in pretepli