Nataša Vodušek so po nesreči odpoklicali z mesca veleposlanice v BiH-u. Foto: MMC RTV SLO
Nataša Vodušek so po nesreči odpoklicali z mesca veleposlanice v BiH-u. Foto: MMC RTV SLO
Vladimir Vodušek
Vodušek meni, da se v medijih ustvarja vzdušje linča. Foto: BoBo

Kazen enega leta zapora in prepovedi vožnje za šest mesecev je sodišče izreklo že decembra 2011, zdaj pa naj bi tudi ljubljansko višje sodišče sodbo v celoti potrdilo.

Sodišče je v procesu proti Voduškovi ugotovilo, da je ta leta 2008 v Sarajevu povzročila hudo prometno nesrečo, v kateri je bil hudo poškodovan domačin Nijaz Zorlak. Voduškova je prevozila rdečo luč in vozila pod vplivom alkohola. Voduškova se je na sodbo pritožila, a je višje sodišče njeno pritožbo zdaj zavrnilo, piše na spletni strani žurnal24. Uradno bo odločitev višjega sodišča znana šele, ko jo bo prejela tudi Voduškova. Poslali naj bi ji jo v torek.

Dogodek se je zgodil 13. oktobra 2008, le nekaj ur pred obiskom takratnega predsednika države Danila Türka v Bosni in Hercegovini. Nesreča je sprožila buren odziv, Voduškovo so poklicali na zagovor v Ljubljano, nato pa so jo decembra istega leta odpoklicali z mesta veleposlanice.

Odvetniki Voduškove vložili ovadbe
V redkacijo MMC-ja je poklical tudi Vladimir Vodušek, nekdanji partner Voduškove, in povedal, da so njeni odvetniki na okrožnem državnem tožilstvu vložili kazensko ovadbo proti Žurnalu24. Poleg tega pa so ovadili tudi neznanega storilca, saj naj bi omenjeni medij svoje informacije dobival neposredno od tožilstva in višjega sodišča.

Po Voduškovem mnenju se izvaja nesprejemljiv pritisk na odločitev sodnega senata, saj je časnik nekatere informacije o sodbi Voduškovi že 3. aprila, prav tako pa do danes stranke v postopku niso dobile še nobene odločbe sodišča o sodbi. S poročanjem, preden se sodišče odloči, pa se po Voduškovih besedah ustvarja vzdušje linča. Sam sicer pričakuje oprostilno obsodbo. Če pa bo drugačna, bodo zahtevali revizijo postopka in vložili zahtevo za varstvo zakonitosti postopka, je sklenil.