Ropar – fotografija je simbolična. Foto: freedigitalphotos.net
Ropar – fotografija je simbolična. Foto: freedigitalphotos.net

Policisti bodo kazensko ovadili mladoletnika iz občine Šmarješke Toplice, ki je na Župančičevem sprehajališču v Novem mestu v petek popoldne s kovinskim predmetom udaril starejšo sprehajalko po glavi in ji ukradel nahrbtnik z denarnico, dokumenti in gotovino ter po dejanju peš pobegnil. Kazensko ovadbo bodo podali tudi zoper mladoletnega sostorilca, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Lažje poškodovano žensko so oskrbeli v novomeški bolnišnici. Policisti so po zbranih obvestilih kasneje prijeli osumljenca in ugotovili tudi identiteto sostorilca iz občine Žužemberk, so še navedli.

Podobno dejanje tudi v Ljubljani

V središču Ljubljane sta v nedeljo popoldne do moškega pristopila neznanca in od njega zahtevala denar. Ko jima je ta izročil nekaj drobiža, pa sta ga potisnila na tla in mu ukradla denarnico. Storilca sta stara okoli 20 let in visoka od 180 do 190 centimetrov, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana.

Prvi storilec je bil oblečen v črne hlače in jakno s kapuco rdeče-belo-črne barve ter obut v črne čevlje. Drugi storilec je bil prav tako oblečen v črne hlače in črne čevlje, nosil pa je črno jakno s kapuco.

Policisti še zbirajo obvestila za izsleditev obeh osumljenih in bodo o vseh ugotovitvah obveščali pristojno državno tožilstvo, so še sporočili.