V iskanje se je drugi dan iskanja vključil tudi policijski helikopter (fotografija je simbolična). Foto: PU Ljubljana
V iskanje se je drugi dan iskanja vključil tudi policijski helikopter (fotografija je simbolična). Foto: PU Ljubljana

Pogrešani pohodnik je bil okoli 11.30 najden v globeli približno kilometer nad vasjo Tolminske Ravne, na pobočju nad potokom Zadlaščica, kjer ga je pred nadaljnjim padcem v grapo zadržalo drevo. Ko so ga reševalci našli, je 61-letni državljan Nizozemske še kazal znake življenja, na kraj pa je bil napoten tudi vojaški helikopter. Kot so sporočili s Policijske uprave Nova Gorica, je moški žal umrl v času reševanja. Njegovo smrt je pozneje potrdil tudi zdravnik.

Obsežna iskalna akcija je sicer stekla že v soboto popoldne, ko so bili policisti obveščeni o pogrešanem pohodniku, ki je bil sprva del skupine večinoma tujih državljanov, ki so se okoli 13.15 po kolovozni odpravili proti Tolminskim Ravnam.

61-letnik se je po ugotovitvah policije na približno polovico poti ločil od preostale skupine, nazadnje pa je bil opažen okoli 14.45. V soboto so pogrešanega iskali tolminski policisti, novogoriški policisti gorske policijske enote in gorski reševalci GRS-ja Tolmin, vendar kljub iskanju pogrešanega državljana Nizozemske pozno zvečer niso našli.

Iskalna akcija pod vodstvom tolminskih policistov se je na strmem in težko prehodnem območju nadaljevala zgodaj zjutraj, pri iskanju pogrešanega pohodnika pa je skupno sodelovalo okoli 40 ljudi in reševalni psi. Poleg tega so območje gorski reševalci pregledovali tudi z brezpilotnim letalnikom, policisti pa so aktivirali helikopter s termovizijo.