Policija preiskuje sum podkupovanj. Foto: MMC RTV SLO
Policija preiskuje sum podkupovanj. Foto: MMC RTV SLO
Preiskava v AMZS Lesce

Zaradi sumov kaznivih dejanj zoper uradno dolžnost in javna pooblastila so policisti v torek pridržali dva osumljenca iz okolice Radovljice. V nasprotju z zakonom naj bi namreč omogočila izvedbo tehničnih pregledov in registracije vozil ter si s tem protipravno pridobila premoženjsko korist, so sporočili s Policijske uprave Kranj.

Osumljenca, po neuradnih podatkih sta zakonca, so zaslišali
Gre za 42-letno osumljenko in 45-letnega osumljenca iz okolice Radovljice, ki so ju dopoldne tudi zaslišali, trenutno pa pregledujejo zaseženo gradivo, pridobljeno v hišnih preiskavah. Po neuradnih podatkih naj bi šlo za vodjo poslovalnice AMZS v Lescah in njegovo ženo, ki naj bi za plačilo za neustrezna vozila izdajala potrdila o tehnični brezhibnosti vozil.

Pri preiskavi sodeluje 40 policistov
V torkovih dejavnostih je sodelovalo oziroma še sodeluje okoli 40 policistov in kriminalistov. Predstavnik Policijske uprave Kranj Leon Keder je za medije pojasnil, da preiskujejo sum več podkupnin, o višini katerih pa v interesu preiskave še ni mogel govoriti.

AMZS obsoja "očitano kaznivo dejanje"
Na preiskavo so se odzvali tudi v AMZS-ju, kjer "sum storitve očitanega kaznivega dejanja absolutno obsojajo". Kot so sporočili, so "zaradi razjasnitve vseh okoliščin in v želji, da se preiskava preišče ter zaključi v čim krajšem času, preiskovalcem ponudili vso podporo in pomoč". Poleg tega se je vodstvo AMZS za zaščito vseh zaposlenih, ki svoje delo opravljajo zakonito in pošteno, odločilo opraviti temeljito in celovito notranjo preiskavo. Zoper zaposlene, ki so kakor koli vpleteni v očitana dejanja, bodo skladno z internimi pravili in določili ustrezno ukrepali, še dodajajo.

Preiskava v AMZS Lesce