Storilca so že prejeli. Foto: BoBo
Storilca so že prejeli. Foto: BoBo

Uspešna akcija policije na Obali kaže na visoko usposobljenost in nevarno delo policistov. Zato si zaslužijo tudi ustrezno plačilo.

Katarina Kresal, Twitter
Policija prijela bančna roparja

Roparja sta okoli 9.40 zamaskirana vstopila v bančno poslovalnico, z železno macolo razbila steklo na delovnem pultu, ga preskočila in z grožnjo z orožjem od uslužbencev izsilila večjo količino denarja. Pri tem sta dva bančna uslužbenca tudi udarila, je v popoldanski izjavi za medije potek dogodkov opisal vodja sektorja kriminalistične policije koprske policijske uprave Dean Jurič.

V policiste izstrelil najmanj štiri naboje
Po ropu sta se mladeniča usedla na motorno kolo, ki je bilo parkirano na drugi strani ceste in za katerega so ugotovili, da je bilo ukradeno v Italiji, ter se odpeljala v smeri Gažona, kjer sta naletela na blokadno točko, ki jo je postavila policija.

Okoli sto metrov pred zaporo je eden izmed dvojice v policiste izstrelil najmanj štiri naboje, pri tem pa je en naboj po odboju, najverjetneje od kamnite ograje, zadel policista v nogo, vendar strel ni povzročil težjih poškodb.

Mladeniča sta nadaljevala beg po prvi kolovozni poti, kjer sta motor nato odvrgla. Policisti - v akciji iskanja osumljenih so sodelovale vse razpoložljive patrulje koprske policijske uprave, dva helikopterja in 15 pripadnikov posebne enote policije - so kmalu našli motor in ugotovili, da sta ubežnika izgubila precejšnjo količino denarja.

Roparja sta se mirno predala policistom
Italijana so naposled prijeli okoli 14. ure, pri aretaciji pa so jima odvzeli najmanj tri kose strelnega orožja in večjo količino denarja, ki izvira iz ropa banke v Luciji. Roparja sta se mirno predala policistom, je navedel Jurič.

Pri ogledu motornega kolesa so policisti sicer zaznali sledi krvi, izvor katerih še ugotavljajo, vendar roparja nista imela vidnih poškodb.

Zaradi samega poteka preiskave Jurič ni mogel dati podrobnejših podatkov, je pa potrdil, da denar, ki so ga našli policisti, ni bil obarvan. Tako lahko domnevamo, da se varnostni mehanizem, ki ga uporabljajo banke v takih primerih, ni sprožil.

Kazensko ovadbo zoper osumljenca morajo zdaj vložiti v 48 urah. Po Juričevih besedah ju bodo najverjetneje ovadili za oborožen rop, zaradi streljanja na policiste verjetno tudi za poskus umora, glede na posest večje količine orožja pa tudi zaradi nedovoljene proizvodnje ter prometa z orožjem in eksplozivnimi snovmi.

Uspešna akcija policije na Obali kaže na visoko usposobljenost in nevarno delo policistov. Zato si zaslužijo tudi ustrezno plačilo.

Katarina Kresal, Twitter
Policija prijela bančna roparja