Policija potrjuje, da v zvezi s primerom trenutno potekajo aktivnosti na Koroškem (simbolična fotografija). Foto: MMC RTV SLO
Policija potrjuje, da v zvezi s primerom trenutno potekajo aktivnosti na Koroškem (simbolična fotografija). Foto: MMC RTV SLO

Munc je povedal novinarjem, da je ob 8.13 izvedel, da na domu očeta "koroške deklice" poteka hišna preiskava in da je očetu odvzeta prostost. Večje število policistov, med njimi je bilo vsaj pet uniformiranih, je prišlo s psom slednikom in z napravami za odkrivanje skritih prostorov v hišo. Pozneje so očeta po njegovih besedah odpeljali v 48-urno policijsko pridržanje, pojasnjuje Munc.

A policija je pri postopku storila velikansko napako, za kar bo morala odgovarjati, dodaja. Oče je želel imeti pri hišni preiskavi, ki je trajala do 14. ure, za pričo svetovalko svetovalnice Akcija! Natalijo Markač. A policija tega ni dovolila in je s seboj pripeljala dve priči, ki ju je nekje, kot pravi Munc, spotoma pobrala ter trdila, da sta to neodvisni priči.
Oče sumi zlorabo, tožilstvo zavrglo ovadbo
Akcija PU-ja Celje poteka v zvezi z znanim primerom štiriletne deklice s Koroškega, ki je oče kljub pravnomočni sodbi ne želi izročiti materi. Po napovedih prvega moža celjskih kriminalistov Jožeta Senice bo s kazensko ovadbo priveden k preiskovalnemu sodniku. Do takrat ostaja v pridržanju.
Oče med argumenti navaja sum spolne zlorabe deklice, česar naj bi bila kriva mati in dedek otroka. Kot je znano, je okrožno državno tožilstvo kazensko ovadbo s tako vsebino (to je vložil oče) zavrglo.

Deklico skril ali ugrabil?
Oče je, ko so deklico dodelili materi, otroka "skril" na neznanem kraju, policija pa deklico od takrat obravnava kot pogrešano. Svetovalnica Akcija, ki zastopa interese očeta zatrjuje, da ne gre za "ugrabitev" ali "izginulega otroka". Dejali so, da bi bila "izročitev punčke materi pred pridobitvijo ustreznih odgovorov neposredno v nasprotju z otrokovo koristjo in bi otroku lahko povzročila nepopravljivo škodo."

Na policijski upravi Celje so potrdili, da potekajo dejavnosti, povezane z omenjenim primerom, več informacij pa bodo posredovali pozneje.