Ljubljanska stečajna upraviteljica in podjetnica naj bi zahtevala in prejela 20.000 evrov podkupnine. Foto: MMC RTV SLO
Ljubljanska stečajna upraviteljica in podjetnica naj bi zahtevala in prejela 20.000 evrov podkupnine. Foto: MMC RTV SLO
Suzaana Gale spet na prostosti

Ljubljansko odvetnico in stečajno upraviteljico so policisti priprli šestega februarja. Poleg nje so pripor odredili še za sodelavca in njegovo sestro, isti dan so opravili še hišne preiskave. Dva dneva zatem pa so izdali kazenske ovadbe, ki jih bremenijo zgoraj navedenih kaznivih dejanj.

Pripor je bil odrejen zaradi nevarnosti vplivanja na priče, preiskovalni sodnik na koprskem sodišču pa je zdaj ugodil zahtevi zagovornikov. Sicer je bilo od šestega januarja zaslišanih sedem prič, je razložil odvetnik Galetove Milan Krstić.

Tožilstvo z zahtevo za preiskavo
Še pred odločitvijo preiskovalnega sodnika o odpravi pripora pa je tožilstvo vložilo zahtevo za preiskavo, s katero bi zaradi po njihovem menju priporne nevarnosti uveljavili nov priporni razlog. Preiskavo je sodnik tudi uvedel, Krstić pa se bo zoper ta sklep pritožil.

"Preiskave konec v mesecu ali dveh"
Ali bo obtožnica vložena, se še ne ve. To bo znano po koncu preiskave, ki naj bi se po Krstićevem mnenju zaključila v mesecu ali dveh.

Po odpravi pripora je Galetova zatrdila, da je po krivem obdolžena, kar bo tudi dokazala. Sicer pa je bila kazenska ovadba podana, ker naj bi stečajna upraviteljica domnevno od nekdanjega direktorja družbe v stečaju zahtevala in prejela 20.000 evrov podkupnine v zameno za prirejeno bilanco družbe.

Sodelavec Galetove naj bi posredoval pri podkupovanju, njegova sestra pa naj bi pomagala pri pripravi bilance.

S. Z.

Suzaana Gale spet na prostosti