Policiste je o umoru obvestila soproga žrtve. Foto: BoBo
Policiste je o umoru obvestila soproga žrtve. Foto: BoBo

Policiste je o četrtkovem umoru obvestila soproga pokojnega 59-letnika, ki je ob vrnitvi iz službe v hiši našla moža, ki naj bi bil hudo poškodovan. Policisti pa so v stanovanjski hiši odkrili iznakaženo truplo. V drugi sobi pa so izsledili 30-letnega sina žrtve, ki se je policistom močno upiral, zato so uporabili prisilna sredstva, da so ga lahko obvladali.

Vodja koprskih kriminalistov Dean Jurič je dejal, da so policisti med ogledom kraja umora ugotovili, da je osumljenec odvrgel oblačila, ki jih je nosil med umorom, v bližnji smetnjak. Odkrili so tudi številne sledi, ki jim bodo pomagale pri rekonstrukciji dogodka. Osumljenec sicer nima kriminalne preteklosti, je bil pa že dvakrat prisilno hospitaliziran v psihiatrični bolnišnici.

Osumljenec napovedal umor
Že v ponedeljek je iz hiše, v kateri se je zgodil umor, nekdo poklical center za obveščanje in sporočil, da ostajata še "dve uri do umora". Policisti so istega dne opravili razgovor z 59-letnim očetom, ki je potrdil, da je klic najverjetneje opravil njegov sin, in tedaj policistom dejal, da bo sam sina odpeljal k psihiatru.

Policija točnega motiva za umor še ne pozna, saj sta bila osumljenec in žrtev sama v hiši, zato pa "lahko povezujejo zadevo z duševno boleznijo, ki jo je imel osumljenec". 30-letnik sicer zavrača sodelovanje v preiskavi in ne daje nobenih pojasnil ali izjav, je navedel Jurič. Ogled kraja dogodka še poteka, točen vzrok smrti pa bo znan po obdukciji. Osumljenca bodo policisti tudi privedli pred preiskovalnega sodnika.