Fotografija droge, ki so jo našli pri 23-letniku. Foto: PU Murska Sobota
Fotografija droge, ki so jo našli pri 23-letniku. Foto: PU Murska Sobota
Najdene vrečke heroina
Vrečke heroina, ki sta jih odvrgla osumljenca. Foto: PU Murska Sobota

Kriminalisti sektorja kriminalistične policije Murska Sobota so v sodelovanju s policisti v drugi polovici meseca marca 2011 v dveh primerih zasegli prepovedano drogo heroin.

Pri hišni preiskavi odkrili tudi konopljo
Najprej so drogo našli pri 23-letniku iz Ljutomera, ki so mu zasegli 50 gramov heroina. Nabavil ga je v Ljubljani, hotel pa ga je preprodati, pravijo policisti. Heroin so odkrili, ko so osumljenca osebno preiskali, sicer pa je tudi sam uživalec prepovedanih drog.

S preprodajo heroina »na drobno« bi zaslužil približno 5.000 evrov. Nato so opravili še hišno preiskavo na domu, kjer so našli in zasegli več predmetov, za katere sumijo, da izvirajo iz kaznivih dejanj. Najdena in zasežena je bila tudi manjša količina prepovedane droge konoplje.

Ko so ju ustavili, sta drogo odvrgla
Kriminalisti pa so obravnavali tudi 35-letnega moškega in 29-letno žensko iz območja Murske Sobote, ki sta med postopkom odvrgla 40 gramov heroina. Tudi ta osumljenca sta narkomana in sta drogo prav tako kupila v Ljubljani. S prodajo bi zaslužila približno 4.000 evrov.

Zoper vse osumljence bo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami podana kazenska ovadba.