Foto: Policijska uprava Koper
Foto: Policijska uprava Koper

Oba so oglobili z globo 1200 evrov in devetimi kazenskimi točkami.

Avstrijca, ki je vozil avtomobil znamke Ferrari, so policisti med divjo vožnjo ulovili okoli 21.30 med Povirjem in Sežano. Nekaj pred polnočjo pa so veliko hitrost slovenskemu vozniku v BMW-ju izmerili med Razdrtim in Postojno, so sporočili s Policijske uprave Koper.

Neprilagojena hitrost glavni vzrok nesreč

Policisti opozarjajo, da je neprilagojena hitrost glavni vzrok za nastanek prometnih nesreč, saj se je v zadnjih letih približno petina prometnih nesreč zgodila prav zaradi tega. Pri smrtnih prometnih nesrečah je ta delež še veliko večji, v zadnjih letih je okrog 37 odstotkov.

Skrb vzbuja tudi podatek o alkoholiziranih voznikih, ki vozijo prehitro. Vožnja pod vplivom alkohola in neprilagojena hitrost sta namreč pogosto usodna kombinacija prometnih nesreč z najhujšimi posledicami.

"Da bi bile naše ceste čim varnejše, moramo poskrbeti predvsem vozniki sami. Dosledno moramo spoštovati cestnoprometne predpise in ohranjati hitrost v dovoljenih mejah, kot to določajo prometna pravila. Z doslednejšim spoštovanjem omejitev hitrosti in ustrezno prilagoditvijo vožnje tako razmeram na cesti kot tudi lastnim vozniškim izkušnjam in sposobnostim bi lahko obvarovali marsikatero življenje, saj stopnja poškodb narašča sorazmerno s hitrostjo," so še zapisali na PU-ju Koper.