Foto: MMC RTV Slovenija/Blaž Plut
Foto: MMC RTV Slovenija/Blaž Plut

Na družbenem omrežju X je ta teden zakrožila objava, da naj bi bila v Tivoliju posiljena 22-letnica, ki je zgodaj zjutraj šla teč. Dogodek so nekateri uporabniki omrežja pripisali prebežnikom, objavo so širili tudi nekateri vidnejši politiki, kot sta predsednik SDS-a Janez Janša in evropski poslanec Milan Zver. Janša je sicer danes poobjavil sporočilo policije, ta je novico označila za lažno.

"Čeprav smo zainteresiranim javnostim že pojasnili, da se dogodek ni zgodil in da nismo prejeli prijave kakršnega koli podobnega dogodka na tem območju, pa posamezniki še vedno širijo lažno novico in s tem zavajajo in vznemirjajo javnost. Za podkrepitev svojih navedb navajajo, da policija tovrstne dogodke prikriva, kar pa ne drži," so sporočili s policije.

Pojasnili so še, da vedno, kadar zainteresirana javnost poizveduje o dogodku, ga bodisi potrdijo bodisi ovržejo. "Treba pa je razumeti, da posameznih detajlov takih dogodkov ne moremo pojasnjevati, saj bi tako povzročili sekundarno viktimizacijo žrtve. Skrb za žrtve kaznivih dejanj, še posebej na področju, ki tako močno posega v intimo posameznika, pa je nujna in jo v policiji obravnavamo z vso skrbnostjo."

Kazniva ravnanja zoper spolno nedotakljivost v policiji preiskujejo z vso resnostjo, dodajajo. Žrtve in tudi svojce žrtev, prijatelje ter vse druge, ki imajo o takšnih ravnanjih kakršne koli informacije, pa znova pozivajo, naj takšna dejanja takoj prijavijo policiji na št. 113 ali na 080 1200.