Foto: Bralec
Foto: Bralec
Sorodna novica Množični pretep na prireditvi Majsko Vitanje, več ljudi potrebovalo zdravniško pomoč

Policijska uprava Celje je končala preiskavo pretepa, ki se je 4. maja zgodil na prireditvi Majsko Vitanje. Nekaj čez drugo uro zjutraj je na prizorišču prišlo do množične kršitve javnega reda in miru, v kateri je bilo udeleženih okoli 30 ljudi. Povod je bil pretep dveh občanov. Posredovali so varnostniki, ki pa so pri tem odrinili eno od obiskovalk, na kar se je odzvalo več obiskovalcev, ki so nato varnostnikom poskušali preprečiti ukrepanje.

V pretep se je nato zapletlo okoli 30 ljudi, lažje poškodovanih je bilo enajst obiskovalcev prireditve.

Policija je po končani preiskavi ugotovila, da so nekateri varnostniki proti posameznim obiskovalcem prireditve ukrepali nezakonito in nestrokovno, kar so potrdile tudi izjave prič na kraju dogajanja in javno objavljeni posnetki. "Zaradi suma storitve kaznivih dejanj nasilništva in lahke telesne poškodbe bomo kazensko ovadili dva varnostnika in pet rediteljev. Na podlagi vseh zavarovanih dokazov, posnetkov in zbranih obvestil smo zoper organizatorje in soorganizatorje prireditve, zoper imetnika licence ter zoper tri varnostnike uvedli tudi več postopkov o prekršku. Prav tako smo obvestili pristojne inšpekcijske službe in ministrstvo za notranje zadeve kot pristojni organ na področju zasebnega varovanja," so sporočili s PU-ja Celje.

Moška, ki sta začela pretep, bo policija kazensko ovadila zaradi suma storitve kaznivega dejanja lahke telesne poškodbe. O nekaterih še neznanih storilcih, ki so bili udeleženi v množični kršitvi javnega reda in miru, pa policija še zbira obvestila.