V šoli trenutno ni elektrike, uničenih je več učilnic, prostore pa bo treba tudi dobro prezračiti, saj je v njih še močan vonj po dimu. Foto: Občina Tržič
V šoli trenutno ni elektrike, uničenih je več učilnic, prostore pa bo treba tudi dobro prezračiti, saj je v njih še močan vonj po dimu. Foto: Občina Tržič

Pri gašenju požara, ki je v ostrešju Osnovne šole Bistrica pri Tržiču izbruhnil malo pred 15. uro, je sodelovalo 216 gasilcev s 46 vozili, so sporočili z Občine Tržič. Med požarom je bilo v šoli 60 od skupno 367 učencev, vsi pa so bili varno evakuirani.

Gasilcem je proti večeru uspelo požar omejiti, danes pa na lokaciji poteka sanacija pogorišča. Po mnenju vodje intervencije bo prva sanacija za zaščito objekta aktivno potekala še nekaj časa, zato vse okoliške prebivalce prosi, naj ne otežujejo dela intervencijskim in drugim službam, sporočajo z občine. Po prvi oceni je zgorelo 600 kvadratnih metrov ostrešja, poškodovanih pa je šest učilnic.

Trenutno poteka aktivna forenzična preiskava za ugotavljanje vzroka požara, hkrati pa potekajo tudi ogledi stopnje poškodovanosti šole. V popoldanskih urah, po zaključku preiskave, se bo začelo tudi pokrivanje ostrešja, gasilci pa medtem že začenjajo črpati vodo iz objekta.

Pouk spet v ponedeljek, starši učencev bodo o novostih obveščeni sproti

Kot so sporočili s tržiške občine, so bili vsi starši osnovnošolcev obveščeni, da otroci niti danes niti jutri nimajo pouka. V šoli ni elektrike, učilnice so uničene, mokre, prostore pa bo treba tudi dobro prezračiti, saj je v njih še močan vonj po dimu.

Sorodna novica Gasilci pogasili požar na osnovni šoli v Bistrici pri Tržiču

"Vsi prisotni se trudijo čim hitreje zagotoviti varno in zdravo okolje, da se bodo učenci lahko kar se da hitro vrnili k pouku. Vodstvo šole bo o novostih glede pouka starše učencev obveščalo po običajnih kanalih: spletna stran šole, Facebook, e-asistent)," so v sporočilu za javnost zapisali na Občini Tržič.

"Moram povedati, da kljub nesreči, ki nas je doletela, vidimo danes okrog sebe veliko pozitivnega – razumevanje staršev, klici in podpora kolegov, nesebičnost ljudi, sočustvovanje, pripravljenost pomagati," je ob tem dejala ravnateljica šole Dina Pintarič in se za vso pomoč pri reševanju nastalih razmer zahvalila tako gasilcem kot predstavnikom občine.

V Tržiču zagorela streha osnovne šole