Pri gašenju požara je posredovalo 76 gasilcev in 26 vozil (fotografija je simbolična). Foto: BoBo
Pri gašenju požara je posredovalo 76 gasilcev in 26 vozil (fotografija je simbolična). Foto: BoBo

Zbirni center Barje so za čas intervencije preventivno začasno zaprli predvsem zaradi dima v bližini. Tako zbirni center kot RCERO Ljubljana sicer nemoteno obratujeta naprej, so sporočili iz javnega podjetja Voka Snaga in dodali, da zahvala gre vsem ekipam, ki so priskočile na pomoč na terenu.

V četrtkovem požaru ni bil nihče poškodovan, prav tako ljudje niso bili ogroženi, so sporočili s Policijske uprave Ljubljana. Po do zdaj zbranih obvestilih je sicer prišlo do samovžiga na vrhu kosovnih odpadkov.

Zgorelo je približno 400 kubičnih metrov odpadnega kosovnega materiala, med njimi mize in stoli, v požaru pa je škoda nastala tudi na bližnjem objektu. Gmotna škoda, ki jo je povzročil ogenj, znaša približno 20.000 evrov.

Požar so po podatkih uprave za zaščito in reševanje pogasili gasilci GB Ljubljana, PGD Ljubljana Trnovo, Ljubljana mesto, Brdo, Podutik Glince, Bizovik in Ljubljana Vič. Po poročanju uprave za zaščito in reševanje je bila na kraju tudi dežurna ekipa Ekološkega mobilnega laboratorija (ELME), na pogorišču pa je bila ponoči požarna straža.

V podjetju Voka Snaga ob tem poudarjajo, da je tudi iz vidika požarne varnosti izjemno pomembno, da med kosovne odpadke ne odlagamo stvari, ki mednje ne sodijo. To so predvsem baterije, barve, laki, motorno olje in drugo, ki povzročijo hitro širjenje požara.