35-letnik je pred preiskovalnim sodnikom priznal dvojni umor. Foto: Eugenija Carl/Televizija Slovenija
35-letnik je pred preiskovalnim sodnikom priznal dvojni umor. Foto: Eugenija Carl/Televizija Slovenija
false
Umor se je zgodil v vasi Lukovec. Foto: MMC RTV SLO

Njegov odvetnik Gorazd Gabrič je po zaslišanju povedal, da je njegova stranka priznala dejanje in sodniku navedla tudi motiv zanj, v nadaljevanju pa bo morala po zagovornikovih besedah svoje povedati še psihiatrična stroka, je poročala novinarka TV Slovenija Eugenija Carl.

O zločinu je dežurnega telefonskega operaterja v ponedeljek nekaj pred 17. uro obvestil kar sam osumljenec, je v izjavi za medije povedal vodja sektorja kriminalistične policije PU-ja Koper Dean Jurič. Osumljenec je povedal, da sta v hiši trupli njegovega brata in babice. Ob prihodu policistov je moški pojasnil, da naj bi ju on sam ubil, policisti pa so nato lahko le potrdili, da se v ločenih prostorih hiše nahajata trupli moškega in ženske.
Preiskavo so prevzeli kriminalisti, ki so ugotovili, da je storilec z uporabo hladnega orožja oz. orodja nasilno odvzel življenje 31-letnemu moškemu in 80-letni ženski. Obe trupli je storilec obglavil, glavi žrtev pa sežgal v peči. Ob ogledu kraja so kriminalisti med drugim ugotovili, da je osumljenec pred klicem policije del prostorov v hiši počistil.

Preiskovalne dejavnosti so še v polnem teku, zato Jurič ni mogel potrditi, da je šlo pri morilskem orožju za sekiro, kot so v preteklih dneh navedli nekateri mediji. Del orožja, za katerega policija sumi, da je bilo uporabljeno pri umoru, so sicer zavarovali in poslali nacionalnemu forenzičnemu laboratoriju v nadaljnje preiskave.

Priveden bo k preiskovalni sodnici
Policija je glede na težo kaznivega dejanja in iz interesa pravičnosti osumljencu sama določila zagovornika – Jurič si je od zaslišanja 35-letnika obetal "predvsem pojasnitev dinamike dogajanja ob storitvi kaznivega dejanja in pa motiv, ki ga je vodil k temu dejanju".

Policija moškemu, s katerim v preteklosti ni imela opravka, očita storitev dveh kaznivih dejanj umora na grozovit način, za katera je predpisana kazen zapora v trajanju najmanj 15 let, je še povedal Jurič.

Javnost pretresle gnusne podrobnosti umora
Javnost pretresle gnusne podrobnosti umora