Osumljenka je v službeno vozilo policije vrgla kamen in ga poškodovala. (Slika je simbolična.) Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović
Osumljenka je v službeno vozilo policije vrgla kamen in ga poškodovala. (Slika je simbolična.) Foto: MMC RTV SLO/Maja Ikanović

Policisti so v nedeljo okoli 20. ure začeli ustavljati avtomobil med kontrolo prometa, a se voznik kljub znakom policistov ni ustavil in je odpeljal naprej. Voznik in njegov sopotnik sta se po krajši vožnji nato ustavila na bližnjem travniku in s kraja zbežala.

Policisti so mladoletnega voznika prijeli, pri tem pa je do njih prišlo več ljudi, ki so policistom želeli dejanje preprečiti. Policisti so za nujno potreben čas odvzeli prostost še trem osumljencem, ki so sodelovali pri izvršitvi kaznivega dejanja. Prav tako je med postopkom ena osumljenka v službeno vozilo policije vrgla kamen in ga poškodovala.

Policisti bodo zoper vse štiri osumljence podali kazensko ovadbo zaradi suma izvršitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi in poškodovanja tuje stvari. Policisti so mladoletniku tudi zasegli vozilo, zoper njega pa bodo podali obdolžilni predlog na pristojno sodišče in kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja preprečitve uradnega dejanja ali maščevanja uradni osebi.

Policisti še ugotavljajo identitete drugih ljudi, ki so bili udeleženi pri kaznivem dejanju, so še navedli na PU-ju Ljubljana.

Poostren policijski nadzor v Kočevju