V letalu antonov 2 (na sliki) naj bi zagorelo. Foto: MMC RTV SLO
V letalu antonov 2 (na sliki) naj bi zagorelo. Foto: MMC RTV SLO
V Trboovljah strmoglavilo letalo

Na letalu sta bila dva člana posadke, so sporočili iz ljubljanskega Operativno-komunikacijskega centra. Radio Slovenija pa je poročal, da naj bi se na letalu vnel požar, zaradi česar naj bi pilot in kopilot skušala zasilno pristati.

Kopilot jo je odnesel z opeklinami
Pilot, doma iz Tržiča, je pri tem na kraju nesreče umrl, medtem ko naj bi jo kopilot iz Šmartnega pril Litiji odnesel z opeklinami in naj bi bil že zunaj smrtne nevarnosti. Na okrevanje so ga sicer odpeljali v trboveljsko bolnišnico. Policija je za zdaj sporočila le še to, da je bila o dogodku obveščena okoli 13.40. Na kraj nesreče je bilo takoj poslanih več patrulj, ki so našle razbitine letala. Več zaradi interesa preiskave ni izdala.

Letalo znamke Antonov 2
Strmoglavljeno letalo je znamke Antonov 2, lastnik Zavod Šolt pa ga je uporabljal za šolanje padalcev. Predstavnik omenjenega zavoda Aleš Debeljak je za Radio Slovenija že pojasnil, da je bilo letalo staro 30 let. Vzletelo je z letališča Šentvid pri Stični, njegov cilj pa je bila Madžarska, kjer naj bi bil na vrsti za redni servis in preoblačenje platna. Kot je še zatrdil Debeljak, je bilo letalo dobro vzdrževano in z njim ni bilo težav.

V Trboovljah strmoglavilo letalo