Prijatelj v pismu zapiše, da je vesel, da njegov štiriletni trud ni bil zaman in upa, da bo notranja ministrica Katarina Kresal
Prijatelj v pismu zapiše, da je vesel, da njegov štiriletni trud ni bil zaman in upa, da bo notranja ministrica Katarina Kresal "vsaj tokrat pozabila na privatne interese in ne bo poslušala premiera Boruta Pahorja, ki bi na Splošno plovbo najraje kar pozabil". Foto: BoBo

Prijatelj se je s pismom iz koprskega pripora obrnil na medije in predstavil svojo plat zgodbe. Prodaja Splošne plovbe je po njegovem največje oškodovanje državnega premoženja na Primorskem, pri čemer policija in tožilstvo nista storila nič pri obsodbi "kriminalne združbe".

O nepravilnostih so odkrito govorili v SNS-u, zaradi vztrajanja pri preiskavi te prodaje pa so mu, kot zatrjuje, večkrat grozili. Kljub številnim tožbam so vsi postopki ustavljeni, piše in dodaja, da so v to kriminalno združbo vpletene tudi določene politične stranke, glede na procese pa domneva, da tudi sodstvo. "Tudi SD je močno soodgovorna za to, da Slovenija ni več pomorska država, saj smo tujcu podarili edinega slovenskega ladjarja kot sanirano in dolgov oprano podjetje," je izpostavil.

Sicer pa je poslanec SNS-a, ki obtožnica bremeni kaznivega dejanja izsiljevanja, nadaljevanega kaznivega dejanja samovoljnosti ter kaznivega dejanja nedovoljene proizvodnje in prometa z orožjem, prepričan, da koprsko sodišče ni pristojno, da mu sodi, ker je po zakonu o kazenskem postopku krajevno pristojno praviloma sodišče, na katerem območju je kaznivo dejanje storjeno. Navaja še, da mu je bila v Solkanu nezakonito odvzeta prostost in da je takoj vedel, da zaradi Splošno plovbe.