Soudeleženca prometne nesreče naj bi odneslo skozi vetrobransko steklo, zaradi česar naj bi se huje poškodoval. Foto: MMC RTV SLO
Soudeleženca prometne nesreče naj bi odneslo skozi vetrobransko steklo, zaradi česar naj bi se huje poškodoval. Foto: MMC RTV SLO

Huje poškodovan pa je soudeleženec prometne nesreče, voznik drugega avtomobila, saj naj bi ga odneslo skozi vetrobransko steklo. Zdravi se v sarajevskem kliničnem centru.

Kot poroča časopis Dnevni Avaz, naj bi jim tako na policiji kot tožilstvu potrdili, da je Voduškova vozila službeni mercedes, vendar so na ministrstvu za zunanje zadeve to zanikali. Veleposlanica je bila v vozilu sama, pred hujšimi poškodbami pa so jo obvarovale varnostne blazine.

Nesreča se je zgodila v ponedeljek, okoli 1.40 zjutraj, ko sta vozili trčili na križišču v Sarajevu. Sicer še ni znano, ali je bil kateri od obeh voznikov pod vplivom alkohola, saj je tožilec za oba odredil odvzem krvi, na rezultate analize pa še čakajo.

Bojan Brezigar z MZZ-ja je še dodal, da je Voduškova razložila, da je vozila po zelenem valu, nato pa se je zgodilo trčenje, a se zaradi hitrosti dogodka ne spominja vseh podrobnosti.

Nesreča se je sicer zgodila le nekaj ur pred prihodom slovenskega predsednika Danila Türka na dvodnevni obisk v BiH, veleposlanica pa ga je kljub dogodku na obisku spremljala.