Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Planinca se v nesreči nista poškodovala, je razvidno iz objave na spletni strani Uprave RS za zaščito in reševanje. V reševalni akciji so sodelovali gorski reševalci gorskih reševalnih služb Tržič in Kranj ter dežurna ekipa gorskih reševalcev na Brniku.

Malo po reševalni akciji so morali s pomočjo vojaškega helikopterja posredovati tudi kranjskogorski gorski reševalci, ki so na Vitrancu v občini Kranjska Gora na pomoč priskočili poškodovanemu turnemu smučarju. Najprej so mu nudili medicinsko pomoč, nato so ga s helikopterjem prepeljali v Splošno bolnišnico Jesenice.

Sorodna novica Gore zahtevajo vsestransko izkušenega obiskovalca

Za reševanje v gorah je bil zgodaj popoldne angažiran tudi policijski helikopter LPE-ja. Gorska reševalna služba Bohinj je namreč z njegovo pomočjo reševala planinko na planini Zajamniki, ki je nenadoma omedlela. Odpeljali so jo v Splošno bolnišnico Jesenice.

Gorski reševalci iz leta v leto posredujejo pogosteje. Do 7. decembra 2021 so izpeljali 602 reševalni akciji, od tega 29 s smrtnim izidom. Lani so v 485 akcijah našteli 33 žrtev. "Razmere v gorah so zahtevne in zelo zahrbtne, poleg snega in možnosti plazov so nekatere poti tudi že lahko poledenele. Pozivamo k veliki previdnosti," poudarjajo na Policijski upravi Kranj.