V tožbi očeta domnevno zlorabljene triletne deklice s Koroške proti nekdanji partnerki in materi deklice zdaj zaslišujejo priče. Foto: Thinkstock
V tožbi očeta domnevno zlorabljene triletne deklice s Koroške proti nekdanji partnerki in materi deklice zdaj zaslišujejo priče. Foto: Thinkstock

Oče je pred kratkim na policijo podal prijavo o spolni zlorabi deklice, ki naj bi jo domnevno zlorabil stari oče po materini strani. Preiskava o tem sicer še poteka, pravijo na Policijski upravi Slovenj Gradec.

Sum spolne zlorabe so izrazili v bolnišnici
Deklica zdaj živi z očetom, s katerim je včasih živela tudi njena mama. Ko sta se starša razšla, se je skupaj z mamo preselila, 11. oktobra pa so jo sprejeli v bolnišnico. Bolnišnica v Slovenj Gradcu je obvestila socialne delavce o sumu spolne zlorabe in oče je zato podal ovadbo policiji. Osumljenec je dekličin dedek, ki z njeno materjo živi v skupnem gospodinjstvu.

Sodišče jo je najprej nameravalo vrniti materi
Center za socialno delo Ravne na Koroškem je že pred časom pozval slovenjgraško sodišče, naj do konca preiskave suma spolne zlorabe deklice počaka z odločitvijo o morebitni dodelitvi deklice materi in dedku. A je sodišče odločilo, da deklico odvzame očetu in jo vrne materi.

Po dodatnih pozivih, oglasila se je tudi varuhinja človekovih pravic Zdenka Čebašek Travnik, in po ogorčenju javnosti je sodišče z začasno odredbo odločilo, da deklica za zdaj ostaja pri očetu. Končno odločitev bodo sprejeli po koncu postopkov.