Preiskovalna sodnica je zoper požigalca že odredila pripor. Foto: Pixabay
Preiskovalna sodnica je zoper požigalca že odredila pripor. Foto: Pixabay

Sedemindvajsetletnik iz okolice Ptuja je utemeljeno osumljen storitve kaznivega dejanja požiga, saj naj bi v ponedeljek, 23. aprila, okoli 22. ure požgal hlev, v katerem so zgorele živali, nastalo pa je tudi za okoli 25.000 evrov gmotne škode.

Prav tako je osumljen storitve kaznivega dejanja poskusa požiga, saj naj bi že dober mesec pred tem, 14. marca, nekaj čez 21. uro neovirano pristopil do nenaseljene stanovanjske hiše v Borovcih, razbil steklo na oknih, nato pa na verandi zanetil ogenj na naloženih oblačilih. Ob gorenju oblačil je zgorela lesena klop in se osmodila stena, s čimer je nastalo za okoli 500 evrov gmotne škode.

Med zbiranjem obvestil v času pridržanja so policisti še ugotovili, da je osumljeni tudi v noči na 17. april zanetil ogenj v zabojnikih za mešane komunalne odpadke ob stanovanjskih hišah v Borovcih in s tem oškodoval lastnika zabojnikov, gospodarsko družbo s Ptuja, za nekaj manj kot 90 evrov. Ker pa je komunalno podjetje, lastnik zabojnikov, pred tem prijavo že umaknilo, policija 27-letnika za to kaznivo dejanje ne bo preganjala, so sporočili s Policijske uprave Maribor.