Foto:
Foto:

Perić je obtožen trojnega umora v Rovinju avgusta 2002. Tokrat se sojenje ni končalo zaradi ponovnega predloga Perićevega zagovornika Petra Čeferina za izločitev predsednice sodnega senata Mojce Kocijančič Zalar, kot je neuspešno storil januarja, ampak zato, ker je Čeferin podal ponovni predlog za izločitev okrožnega državnega tožilca Matije Benuliča.



Seličeva je nato tudi odstopila od sodelovanja pri primeru Perić. Pri tem pa je Čeferin očital Benuliču, da se je poslužil policije, ki je Čeferinu in Seličevi sledila brez dovolitve generalnega direktorja policije. Čeferin je zoper Benuliča takrat podal tudi kazensko ovadbo, če pa bi bila tudi ta zavržena, pa bi odvetnik zoper Benuliča nadaljeval pregon kot subsidiarni tožilec. Benulič ni bil izločen, ovadba je bila zavržena, in tako je ostal državni tožilec v zadevi Perić.

Čeferin je držal obljubo in zoper Benuliča vložil subsidiarni obtožni predlog, zato je Benulič v kazenskem postopku. Čeferin ocenjuje, da tožilec, ki je v kazenskem postopku zaradi dogodka, ki se veže na proces Perić, ne more več nepristransko zastopati obtožbe.

Zaradi nezakonitega opazovanja je Čeferin vložil tudi tožbo na upravno sodišče, v katerem državnemu tožilstvu, ministrstvu za notranje zadeve oziroma policiji očita nezakonito delovanje.

Poleg tega pa je tudi obtoženi Perić podal kazensko ovadbo na vrhovno državno tožilstvo, in sicer zoper dve osebi, ki naj bi storili trojni umor v Rovinju.

Ljubljansko okrožno sodišče je že prejelo izvedensko mnenje balističnih strokovnjakov iz nemškega Wiesbadna, v katerem pa sta podana dva nova dvoma. Po besedah Čeferina naj bi bili poleg pištole škorpijon, s katero naj bi bila ubita družina Rakić, možni še dve drugi pištoli, s katerima bi lahko bili storjeni umori.

Kronski dokaz z dušilcem, ki ga je Igor Miškovič, sicer v primeru Perić obtožen pomoči pri umoru, dal policiji, kaže, da je podan možni dvom, ali je bil ta dušilec tudi dejansko uporabljen v zvezi z umorom v Rovinju. Pred 14 dnevi naj bi se pri Čeferinu oglasila tudi nova priča, zaradi katere so se odločili za ovadbo na vrhovno sodišče, poleg tega pa bodo tudi podrobneje pogledali v sodni spis. Po besedah Čeferina je bilo namreč ugotovljeno, da ključni dokumenti v tej zadevi sploh niso bili prevedeni v slovenščino.