Darko Muženič. Foto: BoBo
Darko Muženič. Foto: BoBo

Gre za afero o političnih pritiskih na policijo, v središču katere je bil premier Robert Golob, zaradi nje je decembra 2022 odstopila nekdanja ministrica za notranje zadeve Tatjana Bobnar, je poročala novinarka TV Slovenija Nastja Stopar. Podrobnosti preiskave niso znane.

Direktorja NPU-ja Darka Muženiča so na državnem tožilstvu vzeli pod drobnogled po tem, ko jim je zadevo predala Komisija za preprečevanje korupcije (KPK), ki je v fazi prehodnega preizkusa zaznala sume nepravilnosti. A tožilstvo v povezavi s političnimi pritiski zoper Muženiča ni ugotovilo elementov kaznivih dejanj.

Sorodna novica Kaj je pred preiskovalno komisijo povedal in kaj zamolčal direktor NPU-ja Darko Muženič

Zoper premierja še vedno vodijo predkazenski postopek. Nanj namreč letijo glavni očitki nekdanje notranje ministrice Tatjane Bobnar o političnih pritiskih na delo policije in kadrovanje.

Sicer pa zoper Muženiča na specializiranem državnem tožilstvu še vedno vodijo dve zadevi, kateri – zaradi interesa preiskave ne razkrivajo.

Znano pa je, da Muženiča bremenijo tudi očitki zaradi neresničnih izjav pred parlamentarno preiskovalno komisijo po tem, ko smo na naši televiziji razkrili, da ne drži, da ga je na položaj NPU-ja po nezakoniti razrešitvi vrnilo sodišče, predtem se je namreč poravnal z državo.