Usodni dogodek se je zgodil lani 7. oktobra. Foto: RTV SLO
Usodni dogodek se je zgodil lani 7. oktobra. Foto: RTV SLO
Global: Suljanović se je predal policiji

Kot je znano, je 7. oktobra lani skupina mladostnikov skušala vstopiti v diskoteko Global na Slovenski cesti, a so jim varnostniki to preprečili, zaradi česar je izbruhnil spor. Po poznejših pričevanjih naj bi se mladostniki nato obrnili in hoteli oditi, a sta jih Suljanović in drugi osumljeni, varnostnik Vip varovanja David Bukovac, nato dohitela in tako hudo pretepla 20-letnega Gorazda Čamernika, da je štiri dni pozneje v bolnišnici umrl. Kot je povedal izvedenec, so bile zanj usodne poškodbe glave.

V BiH-u se je branil z molkom
Zoper Suljanovića, ki je državljan BiH-a, so slovenski pravosodni organi prek Interpola razpisali mednarodno tiralico in sklep o priporu. Na podlagi tega so ga aprila prijeli v Bosni in Hercegovini, ker pa ta svojih državljanov ne izroča v tujino, je bil po končanem postopku, kjer se je branil z molkom, spet izpuščen. Konec junija ga je v Bihaću v Bosni in Hercegovini zaslišala tudi tožilka Blanka Žgajnar, vendar je tudi takrat molčal, zato se je narok končal v nekaj minutah.

Zaradi tiralice so ga naprej iskali varnostni organi vseh držav, zlasti je intenzivno preiskavo pri tem vodila slovenska policija, zato je bilo njegovo gibanje zunaj Bosne in Hercegovine omejeno.

Kot so še sporočili s policije, je na letališče Jožeta Pučnika Suljanović prispel z redno letalsko linijo iz Sarajeva. Po odvzemu prostosti na letališču je bil odpeljan v pripor in predan slovenskim pravosodnim organom. Tako kot Bukovcu bodo tudi njemu sodili za sostorilstvo pri povzročitvi posebno hude telesne poškodbe.

Kaj je Suljanović počel v Globalu?
Kljub temu pa še vedno ni jasno, v kakšni vlogi je osumljenec pred Globalom pravzaprav nastopil, saj so pri Vip varovanju zanikali, da bi bil pri njih zaposlen kot varnostnik. Tudi drugi osumljeni, varnostnik Bukovac, za katerega sumijo, da je Suljanovića poklical po mikrofonu in ga pozval k pretepu, je na sodišču zatrdil, da je bil ta v lokalu le gost, vendar je krivdo prevalil nanj. Po drugi strani pa so posnetki pokazali, da je v lokalu pomagal pospravljati, priče pa so dejale, da je bil v lokalu neuniformiran varnostnik.

Global: Suljanović se je predal policiji