Sodnica je sojenje v delu, ko je obtoženi priznal krivo, zaprla za javnost. Foto: Shutterstock
Sodnica je sojenje v delu, ko je obtoženi priznal krivo, zaprla za javnost. Foto: Shutterstock

Septembra lani je Lazar Terentić na predobravnavnem naroku zanikal krivdo, na začetku sojenja novembra pa se je odločil za molk. Po neuradnih informacijah časopisa Večer je na mariborskem sodišču v ponedeljek vendarle priznal, da je ženski vzel življenje, a hkrati dejal, da ga je tistega dne ona prva napadla in mu grozila z noži.

Za zdaj o obtoženem velja, da je bil v času dejanja povsem prišteven. Tako je psihiater Mladen Vrabič ocenil že v sodni preiskavi in tudi v dopolnitvi izvedenskega mnenja vztrajal, da je obtoženi razumel pomen svojega dejanja in da nič ni vplivalo na to, da ne bi mogel imeti v oblasti svojega ravnanja, še piše Večer.

Sojenje se bo nadaljevalo septembra, ko je pričakovati izrek sodbe.

Po uboju poiskal zdravniško pomoč

Sorodna novica 20-letnik osumljen za uboj 27-letne državljanke Srbije v Mariboru

Obtožnica Terentiću očita, da je po predhodnem fizičnem nasilju žensko v stanovanju pri mariborski avtobusni postaji davil tako dolgo, dokler ni prenehala dihati in je umrla. O sporu in pretepu se je v telefonskem pogovoru še isti večer zaupal svoji materi, a ji je naslednje jutro zagotovil, da je vse v redu.

Pozneje je sam zaradi poškodbe roke in goleni odšel po zdravniško pomoč in zatrdil, da se je med sporom s partnerico udaril ob rob postelje in se nato vrnil v stanovanje. Mami žrtve je naslednji dan v telefonskem pogovoru zatrdil, da njena hčerka spi in da je poškodovana, ker sta se stepla. Mati je poklicala drugo hčerko, ki je s prijateljem odšla na kraj dogodka in sestro našla mrtvo.